На Львівщині демонтували понад два десятки нелегальних АЗС

Вівторок, 17 листопада 2020, 16:49
Закриття і демонтаж нелегальних АЗС на Львівщині стало результатом перевірок Міжвідомчої регіональної робочої групи
На Львівщині демонтували понад два десятки нелегальних АЗС

Упродовж цього року Міжвідомча регіональна робоча група провела понад 350 оглядів можливих місць розташування нелегальних автозаправних станцій (АЗС), перевірили понад 150 адрес. Як інформують у департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА за результатами оглядів та проведених перевірок, понад 30 АЗС оформили ліцензію, 25 демонтували. Вилучили 309 тонн пального.

Міжвідомчу регіональну робочу групу створили торік наприкінці грудня.  Її завдання – проведення спільних заходів з метою боротьби із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним у Львівській області. До складу групи увійшли представники дотичних структур - Державна податкова служба, Державна фіскальна служба, Держпраці, Держспоживслужба, Держекоінспекція, поліція та прокуратура, ДАБІ, ДСНС, Нафтогазова асоціація України, громадські організації.

«За підсумками десяти місяців 2020 року ми вже маємо непогані результати. Зокрема, понад три десятки власників АЗС легалізували свою роботу та узаконили власний бізнес. Тут альтернативи немає: або легалізація та отримання ліцензії, або демонтаж та закриття. Ринок пального області повинен працювати виключно у законному полі», – зазначають у департаменті.

Також, департамент нагадує про низку важливих законодавчих змін у сфері діяльності з виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним.

Зазначається, що із 01 квітня 2020 у разі роздрібної торгівлі пальним без наявності ліцензії до суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у розмірі 250 тис грн; оптової торгівлі або зберігання пального без наявності ліцензії до суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у розмірі – 500 тис гривень; виробництва пального без наявності ліцензії до суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у розмірі – 1 млн грн. Ліцензії на право зберігання, роздрібної та оптової торгівлі пальним видаються Головним управлінні Державної податкової служби України у Львівській області терміном на п’ять років. Плата за ліцензію на право зберігання пального становить 780 грн/рік, плата за ліцензію на роздрібну торгівлю пальним становить 2 тис грн/рік на кожне місце роздрібної торгівлі пальним, плата за ліцензію на оптову торгівлю пальним становить 5 тис грн/рік за кожне місце торгівлі, а також 10 тис грн/рік за відсутності такого місця торгівлі пальним.

comments powered by HyperComments