Завод компанії «Богдан Моторс» у Луцьку почав постачання нових тролейбусів до Харкова

Субота, 24 жовтня 2020, 08:34
ДП «Автоскладальний завод №1» АТ «АК «Богдан Моторс» має постачити до Харкова 49 тролейбусів «Богдан», із яких 12 будуть двосекційними
Завод компанії «Богдан Моторс» у Луцьку почав постачання нових тролейбусів до Харкова

Компанія «Богдан Моторс» розпочала постачання нової партії із 49-ти тролейбусів «Богдан» до Харкова – це місто уже отримало перший низькопідлоговий, односекційний тролейбус. Новий електротранспорт Харків закуповує в межах проекту «Міський громадський транспорт України», який кредитується Європейським інвестиційним банком. В межах проекту місто отримало 10 млн євро кредиту на оновлення тролейбусного парку. Про це повідомили у прес-службі ДП «Автоскладальний завод №1» АТ «АК «Богдан Моторс» у Луцьку.

«Спільно з Європейським інвестиційним банком та активною міською владою ми продовжуємо реалізацію проекту «Міський громадський транспорт України-І», завдяки якому по всій країні зараз оновлюються тролейбусні, трамвайні та автобусні парки, замінюється застарілий громадський транспорт на новий – більш зручний, екологічний та сучасний. Харків став одним з 11-ти міст-учасників, і сьогодні вже отримав перший низькопідлоговий тролейбус із 49-ти. Вже до кінця року ми сподіваємось укласти угоду з ЄІБ щодо реалізації другої частини проекту – «Міський громадський транспорт-І», який передбачатиме закупівлю лише екологічного транспорту.

Щиро вдячний нашим партнерам з ЄІБ, які підтримують нас як і в реалізації, так і в продовженні цього важливого проекту для міст», – сказав Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

«Ключові фактори для сучасного транспорту – комфорт для пасажирів та безпека для довкілля. Тепер мешканці Харкова мають можливість скористатися якісним та екологічним громадським транспортом. Я радий, що ЄІБ може зробити свій внесок у досягнення цієї мети за допомогою стратегічних кредитів, таких як «Міський громадський транспорт України», – зазначає Жан-Ерік де Загон, голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні.

Окрім кредиту ЄІБ на придбання нових тролейбусів, профінансована Європейським Союзом технічна підтримка (3.5 млн євро) у межах цього проекту допомагає Міністерству інфраструктури й містам-учасникам у впровадженні європейських стандартів для підтримки сталої міської мобільності.

Тролейбус для Харкова виготовило дочірнє підприємство «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс». Згідно з графіком поставки, 49 одиниць тролейбусів прибуватимуть до Харкова до кінця 2021 року. Вся партія включатиме 12 двосекційних та 37 односекційних тролейбусів.

«Оновлення тролейбусного парку міста Харкова дозволить підвищити комфорт і безпеку пасажирських перевезень, забезпечити можливість перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями в необхідних обсягах і зменшить експлуатаційні витрати комунального підприємства. Крім того, дозволить покращити екологічний стан міста внаслідок переорієнтації пасажиропотоків з автотранспорту приватних підприємств на екологічно чистий міський електричний транспорт», – наголошує Ігор Терехов, перший заступник Харківського міського голови.

Як уже повідомляла «Справжня Варта», на тижні, що минає, два перші тролейбуси «Богдан», придбані за кошти кредиту Європейського інвестиційного банку також отримав і Луцьк.

comments powered by HyperComments