Сьогодні у Луцьку на маршрути № 15 і 15а виходять два новесеньких тролейбуси «Богдан»

Четвер, 22 жовтня 2020, 08:27
Учора в тролейбусному депо КП «Луцьке підприємство електротранспорту» презентували нові машини
Сьогодні у Луцьку на маршрути № 15 і 15а виходять два новесеньких тролейбуси «Богдан»

Сьогодні, 22 жовтня 2020 року на тролейбусні маршрути № 15 і 15а у місті Луцьку виходять два новенькі тролейбуси «Богдан» Т701.17, виготовлені на ДП «Автоскладальний завод №1» АТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» у Луцьку. Ці 2 тролейбуса – перші із 29 машин, яке КП «Луцьке підприємство електротранспорту» придбало за кошти Європейського інвестиційного банку, а також місцевого внеску Луцької міської ради. Європейський інвестиційний банк надав КП «ЛПЕ» кредит на закупівлю тролейбусів у понад 4 мільйони євро, а за кошти Луцького міського бюджету оплачено податки та інші внески, пов’язані із купівлею тролейбусів.

На минулому тижні із процесом випробовування нових тролейбусів знайомилися представники луцької мерії. Перші тролейбуси уже передано на баланс КП «ЛПЕ» і вони уже приступають до роботи на маршрутах міста. Учора в тролейбусному депо Луцька було проведено презентацію нового електротранспорту.

Як повідомили у прес-службі ДП «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс», гостями сьогоднішньої урочистої передачі двох тролейбусів Луцьку стали секретар міської ради Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук, заступник директора департаменту, начальник відділу інвестиційної політики департаменту економічної політики Сергій Омельчук, генеральний директор КП «ЛПЕ» Володимир Пуц та інші представники влади міста та ЗМІ.

Ще під час офіційного підписання договору на постачання тролейбусів 27 квітня 2020 року директор Автоскладального заводу № 1 Дмитро Писаний пообіцяв, що завод-виробник зробить все від себе залежне, щоб випередити терміни поставки і Луцьк отримав перші тролейбуси якомога раніше. Як і планувалося, перші тролейбуси з’являться на маршрутах Луцька вже в жовтні.

Зауважимо, що Львів у 2019 році теж придбав 50 нових тролейбусів за кошти кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку – вони обійшлися місту біля 11 мільйонів євро. Постачання цих тролейбусів, за словами чиновників ЛМР, мало завершитися у березні поточного року, але насправді ці тролейбуси прибули в депо тільки у вересні, а виїхали на маршрути у жовтні.

Фото – прес-служба ДП «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс», Юрко Лісінчук.

comments powered by HyperComments