Львівщина vs коронавірус: кількість шпиталізованих та географія інфікування за 27 липня 2020 року

Вівторок, 28 липня 2020, 10:52
Протягом доби понеділка 27 липня 2020 року до лікарів із підозрою на коронавірусну хворобу звернулося 300 мешканців Львівщини
Львівщина vs коронавірус: кількість шпиталізованих та географія інфікування за 27 липня 2020 року

«Коронавірусна повінь», яка накрила Львівську область іще у червні 2020 року, ніяк не спадає. У понеділок 27 липня 2020 року до лікарів із підозрою на коронавірус звернулася рекордна за останній час кількість мешканців Львівщини – 300 осіб. Із них госпіталізували 108 осіб, а на амбулаторне лікування та самоізоляцію скерували іще 192 особи. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Нинішня ситуація – це, очевидно, наслідки «шведського карантину», про який на початку липня цього року говорив мер Львова Андрій Садовий – на Львівщині влада як на обласному, так і на міському рівні пішла на послаблення карантинних обмежень в часі пікового наростання захворюваності на коронавірус. Отож, тепер цей «шведський карантин» дає свої плоди – на Львівщині зафіксовано уже 9099 випадки інфікування коронавірусом SARS-COV-2 (зауважимо, що відмітку в 2 тисячі інфікованих Львівщина перетнула в першій декаді червня поточного року) (+ 147 випадків за минулу добу). По області зафіксовано тільки 2118 випадків одужання від коронавірусу (+ 38 за минулу добу), померло уже 245 мешканців Львівщини (+ 7 за минулу добу). Продовжує хворіти (за офіційною статистикою) 6736 пацієнтів із коронавірусом, тобто три чверті від усіх інфікованих за весь період епідемії.

За інформацією Львівської обласної державної адміністрації, на стаціонарному лікуванні із приводу коронавірусу станом на ранок 28 липня 2020 року перебувало 1020 пацієнтів із коронавірусом (вчора було 1025), отож, із врахуванням поступлення 108 осіб і смерті 7 пацієнтів, протягом доби понеділка із стаціонарного лікування було виписано 106 пацієнтів. Треба розуміти, що більшість цих пацієнтів були виписані із покращенням стану, а не із одужанням  (за вчорашній день ПЛР-тестуванням зафіксовано лише 38 випадків одужання від коронавірусу). Зазначимо, що на стаціонарному лікуванні на Львівщині знаходиться лише 15,14% від усієї кількості «активних» пацієнтів.

У обласних лікарнях, які розташовані у місті Львові на стаціонарному лікуванні із приводу коронавірусу станом на ранок 28 липня 2020 року знаходиться 502 пацієнти (вчора було 498), в тому числі: у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні – 196 пацієнтів (може прийняти біля 200), у Центрі легеневого здоров’я – 176, у Львівському обласному госпіталі ветеранів війни та репресованих – 126, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні – 4 дитини. Загалом на обласні лікарні у місті Львові припадає 49,21% всіх «ковідних» госпіталізованих пацієнтів на Львівщині.

У комунальних лікарнях міста Львова на стаціонарному лікуванні із приводу коронавірусу перебувало 203 особи (вчора було 208), в тому числі у 1-ій МКЛ – 69 осіб, у 8-й МКЛ – 52 особи, у лікарні швидкої медичної допомоги – 81 особа, у пологовому будинку № 1 міста Львова – одна породілля. Зазначимо, що три комунальні лікарні міста Львова, які приймають пацієнтів із COVID-19 і підозрою на нього можуть прийняти 720 пацієнтів. На комунальну медицину міста Львова припадає 19,9 % від усіх госпіталізованих «ковідних» пацієнтів.

У міських та районних лікарнях по Львівській області на стаціонарному лікуванні із приводу коронавірусу перебуває 316 пацієнтів (вчора було 319), в тому числі: у Стебницькій міській лікарні – 91 пацієнт (при плановій кількості 60 ліжок для «ковідних» пацієнтів, у Стрийській міській лікарні – 80 пацієнтів (може прийняти 90), у Кам’янко-Бузькій центральній районній лікарні – 49 пацієнтів, у Рудківській міській лікарні – 35 пацієнтів, у Новояворівській міській лікарні імені Юрія Липи – 32 пацієнти, у Сокальській центральній районній лікарні – 29 пацієнтів.  Міські та районні лікарні у області прийняли майже 31% всіх стаціонарних пацієнтів із коронавірусом.

У відділеннях інтенсивної терапії та реанімації лікарень Львівської області перебуває 87 пацієнтів (8,53% від загальної кількості госпіталізованих), на апаратах штучної вентиляції легенів – 20 пацієнтів.

Основним «генератором» інфікування коронавірусом на Львівщині традиційно є обласний центр, на який припадає половина всіх інфікованих по області – 74 випадки (у Львові мешкає тільки 30% населення області.

Спалах коронавірусу вчора зафіксований у Миколаївському районі, де виявлено 23 випадки інфікування: Березина – 2, Демня – 1, Держів – 1, Київець – 3, Миколаїв – 15, Розділ – 1.

У Жовківському районі вчора виявлено 7 нових випадки інфікування коронавірусом SARS-COV-2: Добросин – 1, Дубляни – 1, Жовква – 1, Зіболки – 1, Крехів – 1, Малехів – 1, Туринка – 1.

У Пустомитівському районі виявлено вчора іще 5 нових випадки інфікування коронавірусом: Муроване – 1, Солонка – 1, Старе Село – 1, Чижиків – 2. Також іще у 5 мешканців Самбірщини виявили коронавірус: Баранівці – 2, Бісковичі – 2, Верхівці – 1.

Чотири нові випадки інфікування вчора виявлені у Буському районі: Буськ – 1, Красне – 1, Купче – 1, Побужани – 1, а також у Яворівському: Івано-Франкове – 2, Новояворівськ – 2.

По три випадки інфікування вчора виявлено у Городоцькому (Великий Любінь - 1, Городок - 1, Переможне - 1), Перемишлянському (Великі Глібовичі - 2, Перемишляни - 1) районах та у містах Стрию та Самборі.

В Кам’янко-Бузькому районі виявлено 2 випадки інфікування коронавірусом: Велике Колодно – 1, Запитів – 1, так само два випадки інфікування зафіксували у Сокальському районі (Острів).

По одному випадку інфікування зафіксовано в Жидачівському (Журавно), Мостиському (райцентр), Сколівському (Верхнє Синьовидне), Старосамбірському (райцентр) та Турківському (Ільник) районах.

comments powered by HyperComments