ІФА-тести показали наявність імунітету до коронавірусу майже у 4% мешканців Тернопільщини

Понеділок, 20 липня 2020, 10:56
Тестування на наявність антитіл до коронавірусу SARS-COV-2 проводить ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України»
ІФА-тести показали наявність імунітету до коронавірусу майже у 4% мешканців Тернопільщини

В Тернопільській області проводиться тестування на виявлення антитіл до коронавірусу. ІФА-тести проводить ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України». Тестування проходять особи із груп ризику.

Станом на 19 липня 2020 року в Тернопільській області загалом проведено 1758 ІФА-тестів. Із них 482 дослідження проводилися на наявність у крові пацієнта імуноглобуліну  Ig М до вірусу SARS-CoV-2. Наявність цього імуноглобуліну може вказувати на гострий перебіг коронавірусної хвороби. Імуноглобулін Ig М був виявлений у 22 пацієнтів, тобто у 4,56% осіб, які проходили тестування. Іще 1296 ІФА-тестів проводилися для виявлення імуноглобуліну Ig G, який вказує на те, що організм уже переборов коронавірусну інфекцію і виробив до неї імунітет. Імуноглобулін Ig М був виявлений 49 осіб, тобто 3,78% протестованих осіб уже мають імунітет до COVID-19.

Зазначимо, що результати цього ІФА-тестування є не репрезентативними, оскільки тестували тільки осіб із груп ризику. Крім того кількість проведених ІФА-тестів на Тернопільщині поки невелика.

Зауважимо, що на минулому тижні керівник Управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб повідомив про результати ІФА-тестування пацієнтів, медиків і контактних осіб у Львові. Отож, у Львові уже проведено загалом 13521 тест. У результаті тестування імуноглобулін Ig М був виявлений у 4,95% протестованих, а імуноглобулін Ig G був виявлений у 7,52% протестованих. Ці дані опосередковано свідчать про те, що рівень поширення коронавірусу серед мешканців Західної України значно вищий, а ніж свідчать офіційні дані ПЛР-тестування.

comments powered by HyperComments