У Львові провели уже 13 тисяч ІФА-тестів на антитіла до коронавірусу, їх виявили у майже 12,5 % обстежених

П'ятниця, 17 липня 2020, 14:03
У комунальних медичних установах проводять ІФА-тестування для медпрацівників, пацієнтів та осіб, що контактували із недужими на COVID-19
У Львові провели уже 13 тисяч ІФА-тестів на антитіла до коронавірусу, їх виявили у майже 12,5 % обстежених

Керівник Управління охорони здоров’я Львівської міської ради повідомив про хід тестування львів’ян методом імунно-ферментного аналізу для виявлення антитіл до коронавірусу SARS-COV-2. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Отож, за словами Володимира Зуба від моменту запуску ІФА-тестування у Львові уже провели 13521 такий тест. Серед проведених ІФА-тестів 7056 належить медичним працівникам, 2442 – пацієнтам, 3753 – особам, які контактували із пацієнтами, які нездужали на COVID-19. Із проведених ІФА-тестів 1682 виявилися позитивними (12,44% від загальної кількості проведених тестів). Із 1682 позитивних тестів у 666 випадках у крові пацієнта був виявлений імуноглобулін IgM, який може свідчити про гостру форму коронавірусного захворювання (4,92% від загальної кількості тестів), у 1016 випадках виявлено імуноглобулін IgG, який може свідчити про те, що особа уже перенесла коронавірусну хворобу (7,52% від усіх проведених тестів). У всіх осіб, у кого був виявлений імуноглобулін IgM було взято матеріал для ПЛР-дослідження.

У прес-службі Львівської міської ради нагадали, що ІФА-тестування для виявлення антитіл до коронавірусу SARS-COV-2 проводять у 6 міських медичних закладах: це КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги» на вул. Миколайчука, міська дитяча лікарня на вул. Пилипа Орлика, 1-ша і 4-та міські клінічні лікарні (вул. Ужгородська, 1 та вул. Ярослава Стецька, 3), а також у 2-ій і 3-ій міські поліклініки (вул. Симоненка, 4 та вул. Повітряна, 99).

Зазначимо, що тиждень тому кількість ІФА-тестів, проведених у Львові, складала 11019, тобто за минулий тиждень було проведено лише 2502 дослідження для виявлення антитіл до коронавірусу SARS-COV-2. За попередній тиждень 643 ІФА-тести належали медпрацівникам, 907 – пацієнтам лікарень, а 683 – особам, що контактували із недужими на COVID-19. За попередніми даними про ІФА тестування, які були оприлюднені тиждень тому, позитивних результатів було 11,9%, імуноглобулін, який показував гострий процес перебігу інфекції був зафіксований у 4,4% від усіх осіб, що пройшли тестування, а виявлення імуноглобуліну IgG було на тому ж рівні, що і зараз – 7,5%. Із цього можна зробити висновок, що на Львівщині і далі є активний епідемічний процес і кількість осіб із гострою формою коронавірусної інфекції зростає як в абсолютних, так і у відносних цифрах.

Зауважимо, що оприлюднені Володимиром Зубом цифри, які стосуються наслідків ІФА-тестування у місті Львові не є репрезентативними, оскільки ІФА-тестуванням було охоплено ті групи населення, які із найбільшою вирогідністю може уразити коронавірус.

Більш репрезентативними є результати ІФА-досліджень на виявлення антитіл до коронавірусу, які оприлюднила приватна лабораторна компанія «Сінево». За її даними на Львівщині у 9% випадків ІФА-тестування було виявлено антитіла до коронавірусу SARS-COV-2. Зазначимо, що у містах Європи, де за офіційними даним на COVID-19 перехворіло порядку 1% мешканців, антитіла до коронавірусу SARS-COV-2 визначалися у 10 – 12% населення.

comments powered by HyperComments