Мешканця Львівської області судитимуть за спробу надати неправомірну вигоду слідчому

Вівторок, 20 лютого 2018, 12:50
Мешканець Львівської області, котрий фігурує у двох кримінальних провадженнях, намагався вплутати слідчого Ужгородського відділення поліції в отримання неправомірної вигоди в розмірі 3 000 американських доларів.
Мешканця Львівської області судитимуть за спробу надати неправомірну вигоду слідчому

У рапорті правоохоронець доповів, що зловмисник за вказану суму хотів вчинити спробу закрити вищезазначені провадження.

Слідчий Ужгородського відділу поліції з'ясував, що до 35 випадків викрадення номерних знаків в обласному центрі Закарпаття має відношення 27-річний мешканець села Суховоля Львівської області. Вказаний злочинець вимагав у власників за повернення знаків грошові кошти - від 700 гривень і більше, відповідно вартість залежала від автомобіля. За цими фактами слідчий відкрив кримінальні провадження за статтями про крадіжку та вимагання. Санкції їх передбачають покарання у вигляді перебування за ґратами на термін до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк та позбавлення волі на строк від трьох до семи років відповідно.

Представники прес-служби Закарпатської поліції проінформували, що після того, як жителю Львівщини вже сповістили про підозру і розслідування справи про викрадення номерних знаків ішло до свого логічного завершення, крадій думав, що зможе дати відкуп правоохоронним органам. Останній запропонував слідчому 3 тисячі доларів США за закриття проваджень. На що поліціянт одразу відрапортував про випадок. Слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області разом з управлінням внутрішньої безпеки дослідили факт спроби дати працівникові поліції хабар. Відтак відкрили кримінальне провадження за спробу надати неправомірну вигоду. Порушнику повідомили про підозру, внесено клопотання до Ужгородського міськрайонного суду щодо обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше стало відомо, що на Львівщині засудили військовослужбовця, котрий потребував та отримав бажане - неправомірну вигоду від свого підлеглого. Підлеглий мав надати офіцерові кругленьку суму - 9 000 гривень - за неподання його у списки військовослужбовців, які самовільно залишили військову частину, та легке проходження служби в подальшому. У жовтні 2017-го в момент отримання зазначеної вище суми прорушника закону вдалося викрити. Його затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Згодом суд обрав йому міру запобіжного заходу - тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 48 000 гривень.

comments powered by HyperComments