Офіцера спіймали на отриманні хабара від свого підлеглого

Понеділок, 19 лютого 2018, 13:10
Стало відомо, що на Львівщині засудили військовослужбовця, котрий потребував та отримав бажане - неправомірну вигоду від свого підлеглого.
Офіцера спіймали на отриманні хабара від свого підлеглого

Суд постановив, що корупціонер повинен виплатити в дохід держави суму в 25 500 гривень. Таку інформацію надає Львівський портал, посилаючись на представників відділу комунікації поліції у області.

Співробітники Управління захисту економіки у Львівській області разом із військовою прокуратурою Львівського гарнізону занесли в документи факт вимагання та отримання хабара командиром взводу однієї із військових частин.

Підлеглий мав надати офіцерові кругленьку суму - 9 000 гривень - за неподання його у списки військовослужбовців, які самовільно залишили військову частину, та легке проходження служби в подальшому.

У жовтні 2017-го в момент отримання зазначеної вище суми прорушника закону вдалося викрити. Його затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Згодом суд обрав йому міру запобіжного заходу - тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 48 000 гривень.

Вже в цьому місяці районний суд міста визнав службовця винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 368 Кримінального кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою").

За цим вироком офіцер повинен сплатити штраф у розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (25 500 гривень). Ба більше, злочинця позбавили права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків строком на півтора роки.

Сьогодні "Варта" писала, що на Львівщині на отриманні неправомірної вигоди "погоріли" юрист та проектник. 

За чималеньку суму, яку запросили юрист та керівник проектної організації, обіцяли повпливати на позитивне прийняття рішення директором управління архітектури щодо погодження містобудівних умов та обмежень по об’єкту будівництва багатоквартирного житлового будинку, який знаходиться на вул. Господарській, 21.

Наразі правоохоронні органи визначають питання затримання правопорушників у порядку ст. 208 КПК України. Окрім того, проводять невідкладні слідчі дії.

А також читайте, під суд піде голова міської ради, що на Львівщині, через намагання дати хабара представникам поліції - грошових коштів у розмірі 2 тисяч доларів США. За вказаний злочин голові "світить" до 8 років за ґратами з конфіскацією майна або без неї.

comments powered by HyperComments