Львівщина знову лідер: будівництво доріг по області продовжується

Максим Бурич  |  Вівторок, 18 липня 2017, 13:42
На сьогоднішній день вже прокладено 266 кілометрів доріг в області
Львівщина знову лідер: будівництво доріг по області продовжується

На сьогодні Львівщина тримає рівень беззаперечного лідера у сфері будівництва доріг та має великі плани на 2017 рік. Наразі проводиться ремонт автодороги Східниця - Пісочне, яка я частиною дороги державного значення Київ - Чоп. Цьогорічним переможцем за результатами оголошений торгів стала підрядна організація ТзОВ "Автомагістраль". Підрядник погодився відремонтувати ділянку дороги протяжністю 33,03 км, на загальну суму 275 010 тисяч гривень. Фінансування цьогорічного ремонту доріг передбачена за кошти перевиконання митних платежів. Як зазначають у Львівській обласній державній адміністрації, за ці кошти передбачене влаштування основи дорожнього покриття з гарантією 10 років та 2 шари асфальту. На сьогодні зрізано 15 км старого асфальтного покриття та вже прокладено 12 кілометрів основи під новий шар дороги. Нижнього шару уже укладено 11,5 км та верхнього - 8,5 км.

Нагадаємо, вчора під час зібрання Громадської ради при ЛОДА та керівників департаментів відбулось обговорення поточного стану дорожнього покриття по області. Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка зазначив, що наразі більшість ремонтних робіт по області проводить підрядна фірма «Онур» та «Автомагістраль. Через їх можливість працювати в борг, фактично вони стають монополістами на Львівщині.

«Сьогодні ці підрядники зробили на близько 500 млн грн робіт під майбутні платежі. Ми розуміємо, що перевиконання від митниці буде надходити до кінця року, але в листопаді та грудні не пасувало б ремонтувати дороги. На жаль, інших компаній, які мають обігові кошти та можуть інвестувати у ремонт доріг у нас немає», - зазначив Синютка.

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта"

comments powered by HyperComments