У луцьких маршрутках видають “ліві” проїзні квитки, - Михайло Шелеп

П'ятниця, 16 червня 2017, 12:03
Проїзні квитки, які видають у маршрутних таксі Луцька, не відповідають вимогам чинного законодавства.
У луцьких маршрутках видають “ліві” проїзні квитки, - Михайло Шелеп

Про це написав на своїй сторінці у Facebook активіст «Народного контролю» Михайло Шелеп.

Так, під час засідання громадської ради при міському голові, де розглядалося питання про маршрутні перевезення у Луцьку, Михайло Шелеп поцікавився у начальника управління транспорту та зв’язку, чи ті квитки, які іноді видають водії маршруток пасажирам, є дійсно квитками і чи виплачуються по них страхові виплати у випадку ДТП.

«Відповідь чиновника підтвердила мої сумніви – ці папірчики не відповідають вимогам законодавства, і їх квитками називати не можна. Управління транспорту ніби працює в цьому напрямку, щоб перевізники виробляли нові квитки, але, як на мене, то реакція на цю проблему дуже запізніла. Складніше з другим питанням – міські чиновники не знають чи страхові фірми виплачують людям страхівки у випадках ДТП у маршрутках. Не володіють цією інформацією, бо це нібито не їх компетенція», – повідомив активіст.

Такі питання, за словами Шелепа, обумовлені частими аваріями за участі маршруток. Адже невідомо, чи пасажири, що стали учасниками ДТП, отримали компенсацію чи виплату на лікування.

«Кожен пасажир повинен автоматично отримати страхування під час поїздки – це вимога законодавства. Але для цього треба мати квиток! Я підозрюю, що саме через такі «ліві» квитки у людей можуть виникнути проблеми зі страхівкою. Адже цей нібито квиток ніяк не доведе, що людина була пасажиром саме цієї маршрутки», – підкреслив представник «Народного контролю».

Ще одне проблема - навіть ці "ліві" квитки ніхто з водіїв не видає. Активіст наголошує, що з десяток разів були ситуації, коли він, оплачуючи проїзд у маршрутці, просив про квиток. 

“З першого разу ніхто з водіїв не розумів, що я від них хочу. Доводилось повторювати. Лиш після цього водії діставали із схованок оберемок квитків і розпаковували їх!”, - наголосив Михайло Шелеп.

Нагадаємо, у Луцьку ремонтують старовинні келії Монастиря бригідок, який є пам’яткою архітектури національного значення. 

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті". 
 

comments powered by HyperComments