Що Майдан "животворящий" чинить: у чиновників Тернопільщини напад масового прозріння і каяття

Понеділок, 24 лютого 2014, 19:13
Слідом за головою Тернопільської ОДА Валентином Хоптяном, який вчора подав у відставку, заяви почали надходити від його підлеглих. Першим став керівник департаменту охорони здоров'я обласної адміністрації Руслан Мостовий.
Що Майдан "животворящий"  чинить: у чиновників Тернопільщини напад масового  прозріння і каяття

24 лютого  Тернопільську  обласну прокуратуру прикрасили таким плакатом

Він обнародував звернення, в якому "... як лікар, як громадянин, як державний службовець вважаю своїм обов’язком заявити свою громадянську позицію.

Сьогодні в Україні велика біда: матері втратили своїх синів, жінки — чоловіків, діти залишилися без батьків. Я висловлюю щирі співчуття сім’ям загиблих і якнайшвидшого одужання пораненим.

Як громадянин", - пише головний лікар області, - "я не можу стояти осторонь після того, що відбувається в країні. Політика Президента і керівників Партії регіонів, всупереч її програмним принципам, привела до силового протистояння на вулицях Києва та смертям десятків людей, поставила український народ і українську державність під загрозу існування.

Я не підтримую і не розумію жорстокі дії правоохоронних органів. Але, ще більше я не усвідомлюю, чому влада не застосувала всі можливі заходи, щоб не допустити вбивства людей, які мирно вийшли на Майдан з прагненням змін у країні.

Партія регіонів повинна була стати партією, яка відстоює інтереси всіх регіонів України, проте стати такою не змогла", - зізнався екс-чиновник Мостовий, - "Тому, я, як керівник галузі охорони здоров’я, не бачу можливості продовжувати працювати в лавах цієї політичної сили" [- даруйте за довгі цитати, але цікаво надати  аргументацію цих людей, які саме від учора раптом виявились "просто громадянами"].

Натомість, прокурорські працівники воліють відчувати власну "громадянськість"  десь подалі від людського ока, бо на сьогоднішню зустріч з журналістами ніхто з них не з'явився.

Від імені колективу прокуратури прес-секретар прокурора області Геннадія Мовчана прочитала  звернення до тернополян. Як виявилось, прокурорам соромно за окремих представників правоохоронних органів, які підривають репутацію і довіру до прокуратури. У своєму зверненні вони просять вибачення у тернополян і сумують з приводу трагічних смертей Героїв України".

У свою чергу громадяни, яким вдалось зберігати зір і совість протягом всіх років, не мають наміру заколисуватися раптовими прозріннями.

У вівторок, 25 лютого 2014 року, о 12-й годині в Будинку культури залізничників збираються активні люди Тернополя, яким не байдужа доля міста й області. На збори запрошують  всіх: підприємців, студентів, активних громадян, кого цікавить справа люстрації в органах влади і усунення з керівних посад теперішніх керівників податкової, прокуратури, міліції тощо.

Фото: Новини Тернополя “Погляд"

 

 

comments powered by HyperComments