Воїна-інваліда зі штучною рукою відправили на фронт (ДОКУМЕНТ)

Справжня Варта  |  Четвер, 4 травня 2023, 18:24
ЦВЛК відхилила рішення щодо непридатності особи з інвалідністю до військової служби, і 4 травня відправила бійця на Донбас.
Воїна-інваліда зі штучною рукою відправили на фронт (ДОКУМЕНТ)

Нагадаємо, головний сержант Павло Піпченко воює в ЗСУ з 25 лютого 2022 року. 24 лютого 2022 року він пішов у ЗСУ добровольцем. На той час він уже мав довічну 3 групу інвалідності. Під час звільнення Київської області отримав три контузії. Зараз він не чує на одне вухо, біля хребта залишилося залізо, і на руці, долоня якої штучна, стерся суглоб.

Йому зробили нову операцію на штучній долоні, бо під час бою її зламали. Він подавався на ВЛК три рази і всі три рази відхиляли його документи, стверджує його сестра Наталія Піпченко (до речі, докторка політичних наук, професорка Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка).

З лютого 2023 року його перевели на південний схід. Та оскільки він ще не завершив проходження ВЛК після операції, його направили до Полтави, повідомила Наталія Піпченко.

«Брат навіть під час лікування виконував завдання. Лише у березні 2023 року йому дали коротку відпустку», – пише Наталія у Facebook.

На думку Наталії, голова ЦВЛК полковник медичної служби Олег Кіріс вважає, що брат не підпадає під дію статті 62, пункт А, Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України. Стаття 62 цього положення, зокрема, обумовлює: набуті деформації та дефекти пальців кисті та стопи S60-69, S90-99, набуті деформації кінцівок Т11, Т13, Т92, Т93, набута плоскостопість М20-М21; фібробластичні порушення М72. Цей діагноз міститься у свідоцтві про хворобу Павла Піпченка, котру видала йому комісія НВМКЦ «ГВКГ». Однак, Постановою Центральної військово-лікарської комісії ЗСУ від 25 квітня 2023 року цей висновок відхилено.
 

Наталія вважає, що над братом морально і фізично знущаються:

«У повторному проходженні ВЛК, як вказано у рішенні ЦВЛК, брату відмовили. 4 травня 2023 року він вже їде на фронт», – повідомила «Справжній Варті» Наталія. Висловивши думку, що таких історій зараз тисячі.

comments powered by HyperComments