Воїна-інваліда зі штучною рукою знову мобілізують?

Ростислав Касьяненко  |  Четвер, 23 березня 2023, 19:58
Павло П-ко пішов добровольцем на фронт з першого ж дня повномасштабного вторгнення рф в Україну. Під час участі у жорстких бойових діях воїн дістав поранень.
Воїна-інваліда зі штучною рукою знову мобілізують?

Фото: Zmina
При цьому у воїна вже була довічна 3 група інвалідності (штучна рука).

Як розповіли його рідні, упродовж перебування в лавах ЗСУ у Павла П-ка (редакція «Варти» має прізвище воїна та всі підтверджуючі документи) внаслідок контузій додатково виникли ускладнення з серцем, він перестав чути на одне вухо, виникла потреба у заміні ліктьового суглоба, діагностовані осколки біля хребта, а також з’явились неодноразові випадки втрати свідомості.

«У жовтні 2022 року через адвоката досягли того, щоб йому зробили операцію на руці, бо були переломи пальців», – розповіли рідні. У військового вже є висновки від лікарів про непридатність до військової служби, але головна ВЛК їх відхиляла. Відтак Павла перевели служити в іншу частину.

«Солдата П-ка Павла О-вич(а) – оператора радіостанції інформаційно-телекомунікаційного вузлу... з 16 лютого 2023 року виключено зі списків особового складу частини, всіх видів забезпечення, – йдеться у тексті наказу командира в/ч, – та вважати таким, що вибув до нового місця служби до населеного пункту П... П...го району Д… області».

Однак зараз, зі слів сестри, боєць знаходиться у військовій частині, де він вже не числиться: його направили на ВЛК для обстеження з метою визначення ступеню придатності до військової служби. Остаточний висновок ВЛК очікується.

comments powered by HyperComments