Воїна-інваліда зі штучною рукою не хочуть визнавати непридатним до служби

Субота, 29 квітня 2023, 14:01
27 квітня 2023 року Центральна військово-лікарська комісія у Києві відхилила висновок про не придатність Павла Піпченка до військової служби з виключенням із військового обліку попри те, що ВЛК 13 квітня винесла таке рішення.
Воїна-інваліда зі штучною рукою не хочуть визнавати непридатним до служби

ЦВЛК своє рішення повідомила бійцю, але не дозволила видати на руки.

«Справжня Варта» вже писала про бійця. Павло Піпченко пішов добровольцем на фронт з першого ж дня повномасштабного вторгнення рф в Україну. Під час участі у жорстких бойових діях воїн дістав поранень. У вересні 2002 він отримав відкритий багато-уламковий перелом проксимальної фаланги ІV пальця лівої кисті з дефектом кісткової тканини, відкритий перелом відділу ІV п’ястної кістки зі зміщенням уламків, обширні рвано-різані рани локтьової поверхні лівої кисті і пошкодженням сухожилків згиначів ІІ, ІV, V пальців, ІІІ та ІV загальнопальцевих нервів з дефектом цих сухожиль та нервів. При цьому у воїна вже була довічна 3 група інвалідності (штучна рука). Упродовж перебування в лавах ЗСУ у Павла внаслідок контузій додатково виникли ускладнення з серцем, він перестав чути на одне вухо, виникла потреба у заміні ліктьового суглоба, діагностовані осколки біля хребта, а також з’явились неодноразові випадки втрати свідомості.

«На підставі статті 62а, 61б, 64в, 74і графи ІІ Розладу хвороб є непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку», - сказано у висновку ВЛК.

comments powered by HyperComments