Очільника російського генштабу Валерія Герасимова відсторонили

Четвер, 12 травня 2022, 12:35
За словами радника голови Офісу Президента України Олексія Арестовича, в росії почалися чистки серед вищого керівництва армії
Очільника російського генштабу Валерія Герасимова відсторонили

Російський диктатор володимир путін після невдачі військової операції в Україні розпочав "чистки" у військовому керівництві. За словами радника очільника Офісу Президента України Олексія Арестовича, зараз фактично відсторонено очільника генерального штабу збройних сил росії Валерія Герасимова.

«У нас маленькі знаки про грандіозні зміни. У росії зміщують керівництво генерального штабу – чистки, усунення та перестановки. За попередніми даними, Герасимов де-факто відсторонений, де-юре обіймає посаду ще. Наразі вирішується, давати йому час на виправлення чи не давати», – повідомив Арестович.

Крім того, за словами Арестовича, зміщено командувача першої танкової армії росії – це ударне елітне з'єднання, на яке була основна ставка, яке воювало на півночі України та під Ізюмом у Харківській області.

«На нього кримінальну справу завели, більш того, кажуть, перекваліфікація можлива на справу про державну зраду», – наголосив він.

Також, повідомив радник, у росії поміняли заступника начальника генерального штабу та командувача центрального військового округу.

«Це означає дуже важливу річ. Що саме російське керівництво дало оцінку своїм військовим за проведення операції: «Сідайте, двійка», – наголосив Арестович.

comments powered by HyperComments