У Меркель домовлятимуться із Путіним про закупівлю вакцини «Спутник V»

Четвер, 8 квітня 2021, 10:03
Матеріал про те, що Німеччина планує перемовини із Російською Федерацією із приводу закупівлі російської антиковідної вакцини опублікувала інформаційна агенція «Reuters»
У Меркель домовлятимуться із Путіним про закупівлю вакцини «Спутник V»

Німеччина планує почати двосторонні перемовини із Російською Федерацією про отримання російської вакцини проти коронавірусу «Спутник V» – про це повідомляє інформаційна агенція «Reuters».

В той же час учора, 7 квітня 2021 року, Європейська комісія повідомила міністрам охорони здоров'я країн-членів ЄС, що Брюссель не планує починати переговори з Росією за попереднім контрактом на «Спутник V», як це було з іншими постачальниками вакцин.

У «Reuters» стверджують, що через це федеральний міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Спан оголосив під час віртуальної зустрічі, що Німеччина почне попередні переговори з Росією за двосторонньою угодою про безпеку вакцини. Під час попередніх переговорів Німеччина спочатку хоче визначити, яка кількість вакцини Росія може поставити і коли.

Зазначається, що Німеччина у будь-якому разі буде купувати російську вакцину після того, як вона буде схвалена Європейським агентством з лікарських засобів (EMA), і для цього вкрай важливо, щоб Росія надала необхідні дані.

В той же час, уряд німецької землі Баварія закупить 2,5 мільйони доз російської вакцини «Спутник V».

Зазначимо, що іще у кінці березня 2021 року Німеччина закликала Європейську комісію розпочати спільні закупівлі вакцини «Спутник V» для країн Європейського Союзу. Додамо, що уже дві країни ЄС – Угорщина та Словаччина закупили російську вакцину проти коронавірусу. Про аналогічні наміри заявляють і в уряді Чехії.

Треба зауважити, що представники федерального уряду Німеччини, в тому числі і сама канцлер Ангела Мерекль часто піддають критиці британсько-шведську вакцину «AstraZeneca». Об’єктом критики цей препарат став через поодинокі випадки тромбозу, які нібито виникають після застосування цього препарату. Водночас, ризик виникнення тромбозів на кілька порядків нижчий, а ніж ризик зараження і смерті від COVID-19 серед невакцинованих осіб, особливо похилого віку.

comments powered by HyperComments