У Чехії виявили новий штам коронавірусу

Понеділок, 29 березня 2021, 13:46
Наразі чеські вчені не знають, чи він є більш небезпечний, а ніж «британський» чи «південноафриканський»
У Чехії виявили новий штам коронавірусу

У чеській лабораторії «Elisabeth Pharmacon» у місті Брно виявили нову мутацію коронавірусу, яку досі не виявляли у хворих на COVID-19. Про це повідомили чеські ЗМІ посилаючись на керівника лабораторії Омара Шері.

За словами Шері зараз триває вивчення нового штаму коронавірусу SARS-COV-2. Наразі чеські дослідники кажуть, що новий «чеський» штам коронавірусу не є більш небезпечним, а ніж «британський» чи «південноафриканський». Вчені стверджують, що проти нового штаму працюватимуть наявні вакцини.

Зазначимо, що стрімке збільшення захворюваності на COVID-19 в Україні протягом березня 2021 року Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов пояснює поширенням більш агресивного «британського» штаму коронавірусу. У грудні 2020 року британський прем’єр Борис Джонсон заявив, що виявлений у країні новий штам коронавірусу може бути на 70% більш заразним, а ніж «базовий» штам SARS-COV-2.

Додамо, що на початку березня очільниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Іванченко стверджувала, що різке збільшення захворюваності на COVID-19 на Львівщині викликано не «британським» і не «південноафриканським» штамом коронавірусу, а новим із зміненим антигеном.

comments powered by HyperComments