На Львівщині поширюється новий штам коронавірусу із зміненим антигеном

Вівторок, 16 березня 2021, 19:15
Про це на засіданні обласного Штабу із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації заявила керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Іванченко
На Львівщині поширюється новий штам коронавірусу із зміненим антигеном

На Львівщині пацієнти із COVID-19 є носіями різновиду коронавірусу, який відрізняється від тих, що були раніше. Про це під час засідання обласного Штабу із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації заявила лікар-епідеміолог, керівниця Львівського обласного центру МОЗ України Наталія Іванченко.

«Це не британський штам, не південноафриканський, а новий із зміненим антигеном. Це може свідчить про одну з причин зростання кількості захворювань.

Тенденція приросту хворих за останніх 14 днів в порівнянні з попередніми двома тижнями є невтішною, загалом по області приріст на 21 %. Вище середньообласних показників – Львівський та Дрогобицький райони, у той же час Яворівський виходить на темпи приросту хворих.

Щоб запобігти зростанню «ковідних» пацієнтів, контактних з хворими необхідно вносити у додаток «Дія».

Питання переходу на онлайн навчання теж є пріоритетним.

Щодо роботи громадських закладів, то їх роботу необхідно обмежити, щоб не допустити колапсу медичної системи.

Окрім того, за державні кошти є доставлені швидкі тести, важливо їх максимально використати. Якщо ми сьогодні будемо вживати необхідні заходи, то зможемо уникнути епідеміологічного піку», – зазначила Наталія Іванченко.

comments powered by HyperComments