Кравчук висловився щодо постачання води для Криму і можливості атаки Росії із півдня

Четвер, 18 березня 2021, 12:33
За словами першого Президента, відповідальність за постачання води до Криму несе окупант і не виключає російського наступу на Україну із Криму
Кравчук висловився щодо постачання води для Криму і можливості атаки Росії із півдня

Перший Президент України Леонід Кравчук каже, що відповідальність за водопостачання Криму несе окупант. Раніше він допускав подачу води до Криму із боку України. Про це Кравчук заявив в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Зараз я бачу, що Крим хочуть перетворити на військову базу і вже введений Крим в систему Російської Федерації, став одним з округів, то тепер за все несе відповідальність Росія.

І Україна просто так поставляти воду в Крим не буде, тому що ми не знаємо, кому ця вода піде – громадянам на полив, чи військовим заводам, чи ще комусь. За все несе відповідальність Росія.

Я думаю, що питання води для Криму буде загострюватися, я думаю, що це буде один з поштовхів для Росії пробити дорогу звідти до України. Херсон, Маріуполь – цю частину вони хочуть якось пробити до Криму, щоб забезпечити Крим водою.

Оце буде одна з причин більших атак чи більших агресивних кроків Росії. Це можливо. Але примусити у такий спосіб Україну постачати воду – нічого не вийде», – заявив Леонід Кравчук.

Зауважимо, що раніше перший Президент України говорив, що Україна може подати воду в окупований Крим «у разі гуманітарної катастрофи».

 

comments powered by HyperComments