У чотирьох країнах Євросоюзу можуть почати випуск антиковідної вакцини «Спутник V»

Понеділок, 15 березня 2021, 18:21
У Росії заявляють, що домовилися про виготовлення вакцини «Спутник V» на території чотирьох країн «Старої Європи», а саме Франції, Німеччини, Італії та Іспанії
У чотирьох країнах Євросоюзу можуть почати випуск антиковідної вакцини «Спутник V»

На тлі дефіциту «антиковідних» вакцин європейського і американського виробництва, у ЄС росте кількість прихильників антиковідних вакцин російського виробництва, в тому числі і найбільш відомої серед них «Спутник V». Видається, що із невідомих причин частина європейців схиляється до російської антиковідної вакцини на противагу тим, які виготовляються у південно-східній Азії. Принаймні про таке повідомляють російській інформаційні агентства.

Російські ЗМІ із посиланням на  Російський фонд прямих інвестицій твердять, що як тільки вакцину «Спутник V» схвалить європейський регулятор, то одразу чотири країни «Старої Європи» розпочнуть її виробництво на своїй території. Йдеться про Італію, Іспанію, Францію та Німеччини.

«Російський фонд прямих інвестицій з самого початку боротьби з пандемією був налаштований на активну взаємодію з усіма партнерами, в тому числі з Європи, і відкритий до таких переговорів. РФПІ вже досяг угод з компаніями з Італії, Іспанії, Франції та Німеччини для запуску виробництва «Спутник V», – заявили у фонді і додали, що «ведуться переговори ще з цілою низкою виробників, щоб збільшити обсяги виробництва в ЄС».

За словами представників Російського фонду прямих інвестицій «це дозволить почати активні поставки «Спутника V» на єдиний європейський ринок після отримання схвалення Європейського агентства з лікарських засобів (EMA), з яким зараз йде активна взаємодія в рамках розгляду поданої заявки». Крім того, у фонді «готові будуть почати поставки в ті країни ЄС, які самостійно зареєструють «Спутник V».

Зазначимо, що Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) 4 березня 2021 року почало експертизу вакцини «Спутник V», що може призвести до її схвалення для використання у всіх 27 країнах ЄС, щоправда, не раніше травня 2021 року.

Додамо, що наразі російські вакцини, в тому числі і «Спутник V», заборонені до ввезення в Україну і застосування в нашій країні.

Зазначимо, що Франція та Німеччина є учасником т.зв. «нормандського формату» у перемовинах, щодо врегулювання ситуації на Донбасі. У т.зв. «нормандську четвірку» входять також Україна та Російська Федерація.

comments powered by HyperComments