Мер Ніцци Крістіан Естрозі просить уряд Франції дати йому дозвіл на закупівлю російської вакцини «Спутник V»

Неділя, 14 березня 2021, 13:45
Через дефіцит європейських і американських вакцин, у Європі все частіше звучать заклики до закупівлі російської «антиковідної» вакцини
Мер Ніцци Крістіан Естрозі просить уряд Франції дати йому дозвіл на закупівлю російської вакцини «Спутник V»

У Франції відчувається дефіцит «антиковідних» вакцин, отож для пришвидшення вакцинації місцевого населення мер курортного французького міста Ніцца Крістіан Естрозі закликав уряд у Парижі дати дозвіл йому на закупівлю і ввезення російської «антиковідної» вакцини від коронавірусу «Спутник V». Про це мер Ніцци написав у своєму «Twitter», повідомляє «Європейська правда».

«Я можу швидко отримати кілька десятків тисяч доз «Спутник V», російської вакцини, використовуваної більш ніж в 48 країнах світу. Я прошу органи охорони здоров'я дати мені дозвіл», – сказав Естрозі.

Мер Ніцци опублікував фрагмент свого інтерв'ю місцевій радіостанції, в якому пояснив, що виступає за децентралізацію у Франції, так як в кризових ситуаціях регіональна влада часто може діяти швидше центральної.

Як приклад він навів питання постачання масками: за словами Естрозі, минулої весни він швидко вирішив цю проблему в Ніцці, тоді як в решті країни спостерігався дефіцит.

Зазначимо, що в Україні зараз ведеться вакцинація проти COVID-19 індійською вакциною «Covishield», яка є аналогом європейської вакцини «AstraZeneca». В українському МОЗ стверджують, що ця вакцина входить у перелік вакцин, затверджених ВООЗ. Щодо російської антиковідної вакцини «Спутник V», то в Україні її використання заборонене.

comments powered by HyperComments