Наразі ВООЗ дозволила для екстреного використання чотири «антиковідні» вакцини

П'ятниця, 12 березня 2021, 08:32
До цього переліку уже входить вакцина «Covishield» («AstraZeneca») індійського виробництва, якою розпочато «антиковідну» вакцинацію в Україні
Наразі ВООЗ дозволила для екстреного використання чотири «антиковідні» вакцини

Станом на 10 березня 2021 року Всесвітня організації охорони здоров’я схвалила для екстреного використання чотири «антиковідні» вакцини. Це вакцина «Pfizer/BioNTech», «AstraZeneca»/«Covishield»(Індія), «AstraZeneca»/«SKBio» (Південна Корея) та «Moderna». На останніх стадіях погодження знаходяться китайські вакцини від компаній «Sinovac» та «Sinopharm». Загалом у ВООЗ є 256 вакцин-кандидатів, із них 74 вакцини – на стадії клінічних розробок.

Наразі українців вакцинують препаратом «Сovishield» індійського виробництва, який є аналогом української вакцини «AstraZeneca». Ця вакцина схвалена ВООЗ і пройшла перевірку Європейським агентством із лікарських засобів. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА із посиланням на МОЗ України.

«Зараз у всьому світі проходить вакцинація від COVID-19, сьогодні вона є пріоритетом для держав, що дбають про своїх громадян, Україна – не виняток. Швидка розробка вакцин – це результат добре злагодженої роботи науковців, медиків та урядів. Усі дозволені ВООЗ до екстреного застосування вакцини вже рятують життя людей, формують імунітет та суттєво полегшують перебіг хвороби», – заявив Головний державний санітарний лікар України, заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Повідомляється, що в Україні уже отримали перше щеплення проти коронавірусної хвороби уже понад 29 тисяч осіб. Наразі вакцинують працівників «ковідних» лікарень, бригади швидкої медичної допомоги та військових на фронті. Наступними будуть люди, які старші за 80 років.

comments powered by HyperComments