Санкції проти Медведчука запроваджені через фінансування тероризму

П'ятниця, 19 лютого 2021, 19:18
Про це на брифінгу в п’ятницю 19 лютого повідомив секретар РНБО Олексій Данілов
Санкції проти Медведчука запроваджені через фінансування тероризму

Санкції проти нардепа від «Опозиційної платформи – За життя», кума Володимира Путіна Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко запроваджені через фінансування тероризму. Про це під час брифінгу у п’ятницю повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

«СБУ веде кримінальне провадження за статтею 258 ч. 5 – це фінансування тероризму. Відповідно по цій статті до пані Марченко, до всіх відповідних осіб і пана Медведчука застосовані санкції – це фінансування тероризму», – сказав Данілов і додав, що українська влада продовжить діяти в цьому напрямку.

Секретар РНБО також заявив, що «з 1991 року якщо хтось в українського народу, української держави щось поцупив, то він має покласти це на місце». Данілов наголосив, що «немає значення, чи прикривається він депутатським мандатом, чи має якісь інші преференції».

«Ми не збираємося зупинятися на цих речах. Якщо держава Україна втратила свої активи безпідставно, то все це буде переглядатися, і відповідні рішення РНБО будуть прийняті», – заявив Данілов.

Як уже повідомляла «Справжня Варта», у п’ятницю 19 лютого 2021 року РНБО запровадила санкції проти 8 осіб і 19 компаній. У санкційний список потрапили Віктор Медведчук – кум Путіна і нардеп від ОПЗЖ, його дружина Оксана Марченко та цивільна дружина Тараса Козака Наталія Лавренюк.

 

comments powered by HyperComments