Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко потрапили у санкційний список РНБО

П'ятниця, 19 лютого 2021, 18:34
Загалом у санкційному списку РНБО – 8 осіб і 19 компаній. Крім Медведчука і його дружини Марченко у санкційному списку іще й Наталія Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною нардепа Тараса Козака
Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко потрапили у санкційний список РНБО

Під час свого засідання у п’ятницю 19 лютого 2021 року Рада національної безпеки і оборони прийняла рішення про включення в санкційний список 8 осіб та 19 компаній. Санкції запроваджено на 3 роки. У санкційному списку 3 громадян України і 5 громадян Російської Федерації, зокрема у ньому нардеп від «ОПЗЖ», кум Володимира Путіна Віктор Медведчук, його дружина Оксана Марченко, а також Наталія Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною нардепа «ОПЗЖ» Тараса Козака, який потрапив під санкції раніше. За результатами засідання РНБО Президент України підпише відповідний Указ. Про це під час брифінгу повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу.

Список осіб, які потрапили під санкції:

Вацьковський Костянтин Борисович, громадянин Росії;

Домченко Віталій Валерійович, громадянин РФ;

Лавренюк Наталія Миколаївна, громадянка України;

Лісогор Сергій Вікторович, громадянин РФ;

Марченко Оксана Михайлівна, громадянка України;

Маслюк Олександр Миколайович, громадянин РФ;

Медведчук Віктор Володимирович, громадянин України;

Попов Михайло Юрійович, громадянин Росії.

Під санкції РНБО потрапила низка компаній, які зареєстровані у Російській Федерації, Молдові та інших країнах. Санкції, зокрема, накладено і на компанії, які володіли 5 літаками, які здійснювали прямі польоти із Києва у Москву. І на літаки, і на їхніх власників, і на компанії, які обслуговували ці літаки накладено санкції. Усі ці компанії – інозмені. Частина із них зареєстрована у Португалії, частина – у Молдові – повідомив Олексій Данілов і уточнив, що санкції запроваджуються на усе майно, яке є у пана Медведчука.  

Олексій Данілов також повідомив про долю телеканалу «1 + 1», частиною якого володіє Оксана Марченко – телеканал буде і далі працювати, але тією частиною майна неможливо буде користуватися.

Застосування санкцій Данілов пояснив тим, що Служба безпеки України веде кримінальне провадження по статті 258, частині 5 щодо фінансування тероризму.

Відомо також, що РНБО розглянула питання про нафтопровід «Самара – Західний напрямок» протяжністю 1433 км., який «із невідомих причин» і «за сумнівної процедури» без приватизації перейшов із державної власності в руки двох власників, афілійованих із двома громадянами України. Йдеться у тому числі і про «ПрикарпатЗахідтранс». РНБО доручила повернути нафтопровід у державну власність.

comments powered by HyperComments