Єрмак не виключає можливості коаліції «Слуг народу» із іншими фракціями

Неділя, 14 лютого 2021, 14:10
Наразі фракція «Слуга народу» творить «монобільшість», проте «Слугам» часто не вистачає 226 голосів для позитивного голосування
Єрмак не виключає можливості коаліції «Слуг народу» із іншими фракціями

Очільник президентського офісу Андрій Єрмак не виключив створення коаліції фракції пропрезидентської політсили «Слуга народу» із іншою фракцією у Верховній Раді України. Про це Єрмак заявив у інтерв’ю телеканалу «Україна 24».

«Все можливо, можу вам так сказати. Але можливо в якому контексті: партія «Слуга народу» завжди відкрита для об'єднання з тими політичними силами, які підтримують наш політичний курс, підтримують курс Президента, підтримують розвиток України, підтримують нашу євроінтеграцію, підтримують реформи і боротьбу з корупцією і так далі.

Якщо ми будемо знаходити з такими політичними силами спільну мову, якщо ми разом будемо бачити, як ми разом будемо реформувати і будувати нашу країну, то чому ні», – заявив Андрій Єрмак.

У той же час, за словами Єрмака, наразі «Слуги народу» не мають конкретних домовленостей із іншими фракціями. На запитання журналіста, чи можливий варіант коаліції із «Батьківщиною» Юлії Тимошенко і, в такому разі, її прем’єрства, керівник Офісу Президента відповів, що наразі такі розмови не ведуться.

Зазначимо, що парламентській фракції «Слуг народу», яка формально є монобільшістю, часто не вистачає голосів для підтримки тих чи інших питань. Так, наприклад, сталося із голосуванням за призначення Юрія Вітренка на посаду керівника Міністерства енергетики України.

Нещодавно голова фракції «Слуг» Давид Арахамія говорив про те, що не виключає коаліції із «Батьківщиною» Юлії Тимошенко.

comments powered by HyperComments