Новіков сподівається, що у Верховній Раді вже у лютому ухвалять антикорупційну стратегію

Четвер, 28 січня 2021, 13:04
Керівник Національного агентства по з питань запобігання корупції вважає, що це сприятиме покращенню показників України в рейтингу сприйняття корупції
Новіков сподівається, що у Верховній Раді вже у лютому ухвалять антикорупційну стратегію

Голова НАЗК Олександр Новікова має надію, що Верховна Рада України уже у лютому ухвалить антикорупційну стратегію, що сприятиме поліпшенню показників України в рейтингу сприйняття корупції.

«Якщо антикорупційна стратегія буде схвалена Верховною Радою і надалі виконана урядом та Верховною Радою, це забезпечить навіть не три бали (індексу сприйняття корупції – ред.), а трохи більше», – заявив Новіков сьогодні під час презентації дослідження індексу сприйняття корупції.

Очільник НАЗК також висловив сподівання, що парламент у лютому розгляне антикорупційну стратегію та схвалить її у другому читанні.

«Чому ми такі оптимістичні? Тому що робоча група, яка складалася з різних політичних сил, підтримала всі розділи, крім розділу про судову реформу»,а – заявив Новіков і зазначив, що антикорупційна стратегія відповідає програмним документам всіх парламентських партій.

Говорячи про роботу Нацагентства, Новіков зазначив, що основним викликом для НАЗК минулого року було рішення Конституційного Суду, «яке фактично перекреслило роботу фінансового контролю».

comments powered by HyperComments