«Слуг народу», які не голосували за закон про референдум, не каратимуть

Середа, 27 січня 2021, 17:31
У цьому запевнив журналістів голова партії «Слуга народу» і заступник голови одноіменної фракції Олександр Корнієнко
«Слуг народу», які не голосували за закон про референдум, не каратимуть

Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко сьогодні запевнив журналістів, що фракція «Слуг» не застосовуватиме санкцій проти тих колег, які не підтримали законопроект про народовладдя через всеукраїнський референдум. Про це Корнієнко говорив на сьогоднішньому брифінгу у Верховній Раді.

«Я не буду підтверджувати чи спростовувати правдивість цих скриншотів, які поширювали різні сайти і Telegram-канали. Але там є дуже важливий момент, де сказано про тих, хто входить до групи, яка отримала вказівку. Якщо ми бачимо, що дві людини не добігли, то це точно не група. І ті, хто в ПАРЄ, і хворіє – це теж не група. Тому цю умову виконано, не було так званого групового голосування. І відповідно, я думаю, що жодних санкцій стосовно депутатів не буде», – зазначив Корнієнко і додав, шо 18 нардепів «Слуг народу», які не голосували за законопроект про референдум в більшості своїй хворіли на COVID-19 або представляли Україну в ПАРЄ під час сесії 25 – 28 січня.

«У нас є (серед відсутніх під час голосування – ред.) мінімум десять людей із COVID-19, на жаль, знову, є, здається, вісім людей в ПАРЄ, які точно не могли б проголосувати, і є ті, кого не було з тих чи інших причин, хтось узяв відпустку за власний рахунок (це, звісно, одна-два людини). Стосовно тих, хто не голосував, треба розібратися: може, не добігли дві людини, чиї картки були вставлені, але не голосували», - додав Корнієнко.

Зазначимо, що деякі ЗМІ оприлюднили фото листування нібито голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії з членами фракції в спеціальному чаті, де він наголосив, що «стосовно усіх, хто не голосував, буде порушено питання про виключення з фракції».

comments powered by HyperComments