Зеленський закликає «Слуг народу» підтримати Юрія Вітренка на посаду Міністра енергетики

Вівторок, 26 січня 2021, 08:26
Учора Зеленський особисто побував на засіданні фракції «Слуг народу» і і агітував депутатів за Юрія Вітренка.
Зеленський закликає «Слуг народу» підтримати  Юрія Вітренка на посаду Міністра енергетики

У понеділок 25 січня 2021 року Президент України Юрій Вітренко особисто приїхав на засідання фракції «Слуг народу» і агітував депутатів до голосування за призначення Юрія Вітренка на посаду Міністра енергетики. За словами Зеленського, Вітренко – найбільш незалежний кандидат на цю посаду. Про це написала «Українська правда» із посиланням на коментар заступниці голови фракції «Слуг народу» Євгенії Кравчук.

«(Зеленський – ред.) Просив підтримати Вітренка. Вважає його найбільш незалежним кандидатом, тобто рівновіддаленим від усіх бізнесових груп. Також зазначив, що в галузі енергетики має бути повноцінний міністр», – сказала Євгенія Кравчук.

Зазначимо, що більше місяця тому, 17 грудня 2020 року Верховна Рада провалила голосування за призначення колишнього виконавчого директора «Нафтогазу України» Юрія Вітренка на посаду віце-прем’єр-міністра – Міністра енергетики України. Проте Вітренко таки очолив енергетичну галузь – 21 грудня Кабмін на своєму засіданні призначив Вітренка на посаду заступника Міністра енергетики і поклав на нього обов’язки виконувача обов’язки міністра.

Після того, як на засіданні фракції «Слуг народу» побував Президент, керівник фракції Олександр Корнієнко заявив, що цього разу Вітренко отримає від «Слуг» більше голосів. Проте сьогодні, 26 січня, за нього не голосуватимуть.

«Голосування за пана Вітренка може бути або в середу, або в четвер, або в п'ятницю. Завтра (26 січня – ред.) точно не може бути, оскільки нам потрібно сформувати за нього ще необхідну кількість голосів», – заявив Корнієнко.

Крім того, політик уточнив, що спілкування з Вітренком тривало близько півтори години. Нардепи задавали йому питання «і поточні, щодо ситуації з тарифами, і стратегічні – як пан Вітренко бачить подальшу долю енергетики країни, реформування галузі».

comments powered by HyperComments