В Україні у трьох містах проходять вибори міських голів

Неділя, 17 січня 2021, 12:30
Правоохоронці заявляють, що виявили порушення у виборчому процесі
В Україні у трьох містах проходять вибори міських голів

У неділю, 17 січня 2021 року в трьох містах України – у Броварах та Борисполі на Київщині та у Новгороді-Сіверському на Чернігівщині відбуваються вибори містких голів. Про це повідомляють у прес-службі Центральної виборчої комісії.

У Борисполі Київської області повторні вибори міського голови призначені тому, що кандидат, який набрав найбільшу кількість голосів виборців 25 жовтня 2020 року помер. Повторні вибори призначені Бориспільською тервиборчкомісією іще 24 листопада. Зазначимо, що переможець жовтневих виборів у Борисполі Андрій Федорук помер від COVID-19 у кінці жовтня іще до оголошення офіційних результатів виборів. Федорчук був мером Борисполя із 2006 року.

У Броварах на Київщині повторні вибори відбуваються за рішенням суду. 9 листопада Київський окружний адміністративний суд вимзнав такими, що не відбулися, вибори міського голови Броварів і депутатів міської ради. Суд зобов'язав територіальну виборчу комісію (ТВК) провести повторні вибори.

У місті Новогород-Сіверський на Чернігівщині повторні вибори теж викликані смертю переможця жовтневого голосування – тоді переміг чинний мер міста Олег Бондаренко, але у кінці жовтня він помер від COVIDу.

У Броварах, де в неділю виборці голосують за депутатів міськради й мера міста, поліція вже зафіксувала ознаки сітки. Журналіст Руху «ЧЕСНО» Сергій Огородник розповів деталі про ймовірне правопорушення.: «За словами одного із спостерігачів, жінка залишалася тривалий час на дільниці, віталася і відмічала прізвища виборців на аркуші паперу, який мала з собою. Офіцер поліції зі слідчо-оперативної групи підтвердив нам цю інформацію. Список з відмітками вилучений і подію зареєстрували як правопорушення».

comments powered by HyperComments