Арахамія каже, що «Слуги народу» не присвячуватимуть Дубінському окремого засідання фракції

Субота, 16 січня 2021, 08:14
Скандальний «Слуга» Олександр Дубінський хотів, щоб фракція негайно зібралася і обговорила санкції США проти нього.
Арахамія каже, що «Слуги народу» не присвячуватимуть Дубінському окремого засідання фракції

Окремого засідання фракції «Слуг народу» у Верховній Раді не буде – питання санкцій проти колеги Олександра Дубінського Мінфіном США фракція розгляне поряд із іншими важливими питаннями на найближчому засіданні. Про це заявив глава фракції «Слуга народу» в Верховній Раді Давид Арахамія.

«Питання, щодо пана Дубінського, може бути розглянуто на найближчому засіданні фракції разом із іншими питаннями порядку денного. Але спеціально скликати з цього приводу позачергове засідання ми не будемо»,  – сказав Арахамія в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» в п'ятницю. Арахамія додав, що наразі невідомо, коли «Слуги народу» зберуться на засідання фракції.

Зазначимо, що в понеділок 11 січня 2021 року Вашингтон включив до санкційного списку 11 фізичних осіб і організацій із України. Під санкції потрапили сім громадян України, зокрема народний депутат із фракції «Слуга народу» Олександр Дубінський. Ці заходи запроваджено проти них, оскільки у Вашингтоні вважають, що вони втручалися у виборчий процес у США.

За повідомленнями Мінфіну США, ці фізичні особи пов'язані з народним депутатом України Андрієм Деркачем, стосовно якого США запровадили санкції у вересні 2020 року «за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року». Самого Деркача Мінфін у прес-релізі називає «російським агентом». Дубінський заперечує свій зв'язок із народним депутатом України Андрієм Деркачем.

Сам Дубінський заявляв, що наполягає на негайному проведенні засідання фракції для розгляду його питання, «оскільки в ЗМІ і в соціальних мережах нашими політичними опонентами ця ситуація використовується як предмет шантажу президента України і парламентської більшості, яка його підтримує».

comments powered by HyperComments