Не тільки Зеленський, але й жоден світовий лідер не отримав запрошення на інавгурацію Байдена

П'ятниця, 25 грудня 2020, 20:36
За словами Міністра зовнішніх справ України Дмитра Кулеби, формати інавгурації новообраного президента США ще тільки визначається
Не тільки Зеленський, але й жоден світовий лідер не отримав запрошення на інавгурацію Байдена

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у інтерв’ю «Телевізійній службі новин» каналу «1 + 1» спростував твердження, яке поширили  деякі ЗМІ та блогери про те, що Зеленський, буцімто, не отримав запрошення на інавгурацію нового президента США Джо Байдена. Кулеба каже, що насправді іще жоден лідер держави не отримував запрошення на інавгурацію Байдена, оскільки наразі формат цього заходу іще тільки визначається.

«Ми не знаємо, що вирішать Сполучені Штати. Але інавгурація відбуватиметься в умовах пандемії, і ми безумовно сприймемо те рішення і той формат, який буде затверджений Вашингтоном», – заявив Кулеба.

За словами Дмитра Кулеби питання візиту Президента України до Вашингтона із офіційними візитом, то воно завжди на порядку денному, так як і візит президента США в Україну.

На питання щодо можливості візиту Володимира Зеленського до США до саміту НАТО восени наступного року, Дмитро Кулеба відповів, що не потрібно займатися «фетишизацією візитів».

«Цього року візит не відбувся, але при цьому у нас було багато позитивних результатів в українсько-американських відносинах. Я переконаний, коли президент Зеленський зустрінеться з президентом Байденом, вони знайдуть спільну мову. Президент Байден побачить в президенті Зеленському щирість у справі трансформації України. І я вірю, що це будуть гарні стосунки», – сказав Кулеба.

comments powered by HyperComments