Особливий статус Донбасу Верховна Рада пролонгувала іще на рік

Вівторок, 15 грудня 2020, 11:41
Відповідний законопроект підтримало 304 нардепи
Особливий статус Донбасу Верховна Рада пролонгувала іще на рік

Верховна Рада продовжила на рік дію Закону України про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. Відповідне рішення було проголосовано сьогодні, 15 грудня під час пленарного засідання Верховної Ради України.

«За 304. Рішення прийнято»,а – резюмував спікер Верховної Ради Дмитро Разумков. Проти цього законопроєкту голосували "Батьківщина" та "Голос".

Як пише «Українська правда», Законопроєкт №4467 авторства нардепів фракції «Слуга народу» на чолі з керівником Давидом Арахамією та главою партії Олександром Корнієнком, був зареєстрований у Раді 7 грудня. Згідно з пояснювальною запискою, законопроєкт необхідно прийняти у зв’язку з тим, що 31 грудня 2020 року спливає термін запровадження особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Відзначається, що законопроєкт спрямований на «створення додаткових часових можливостей для реалізації відповідних законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання ситуації» на Донбасі.

Фракції «Європейської солідарності», депутатської групи «За майбутнє» наголосили, що хочуть почути від президента Володимира Зеленського конкретний план дій щодо вирішення ситуації Донбасі, бо «не можна просто щоразу переносити дату і нічого не робити».

comments powered by HyperComments