Сумнозвісний суддя Вовк прийняв рішення про передачу справи заступника Єрмака від НАБУ до ДБР

Понеділок, 14 грудня 2020, 19:10
Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 14 грудня 2020 року зранку Печерським районним судом міста Києва
Сумнозвісний суддя Вовк прийняв рішення про передачу справи заступника Єрмака від НАБУ до ДБР

Суддя Печерського райсуду міста Києва Сергій Вовк ухвалив передати справу, в якій фігурує заступник голови Офісу президента Олег Татаров з Національного антикорупційного бюро до Державного бюро розслідувань. Про це повідомляє «Слідств.Інфо», посилаючись на ухвалу суду від 14 грудня 2020 року, яка є на руках у журналістів.

Повідомляється, що до Печерського райсуду звернувся з відповідним позовом адвокат одного з підозрюваних у цій справі. На його думку, зараз нібито існує порушення підслідності, тому НАБУ розслідувати це кримінальне провадження не може.

Суддя Вовк погодився з адвокатом і зобов’язав генеральну прокурорку Ірину Венедіктову забрати справу в НАБУ й передати її до Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, що про розслідування справи щодо заступника керівника Офісу президента Олега Татарова у НАБУ стало відомо 1 грудня 2020 року. Ця справа стосується ймовірної причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася. НАБУ, серед іншого, веде прослуховування заступника голови ОП.

До цього Татарова заявляв, що очільник НАБУ Артем Ситник «не має морального права очолювати антикорупційне відомство держави і має піти». Ця заява викликала широкий резонанс.

comments powered by HyperComments