Сумновідомий суддя Вовк перевищив повноваження, забравши у НАБУ справу Олега Татарова

Вівторок, 15 грудня 2020, 14:31
Рішенням судді Печерського райсуду Сергія Вовка справа щодо заступника керівника Офісу Президента була передана від НАБУ до ДБР
Сумновідомий суддя Вовк перевищив повноваження, забравши у НАБУ справу Олега Татарова

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) має намір оскаржити рішення судді Печерського райсуду Києва Сергія Вовка про передачу справи щодо заступника голови Офісу Президента Олега Татарова з Національного антикорупційного бюро (НАБУ) до Державного бюро розслідувань (ДБР). У САП вважають, що суддя вийшов за межі своїх повноважень. Про це САП повідомила на своїй офіційній сторінці в соцмережі «Facebook».

У САП кажуть, що сумно відомий суддя Вовк, ухвалюючи рішення прол передачу справи Тарарова від НАБУ до ДБР, вийшов за межі наданих йому повноважень. У САП наголошують, що визначення підслідності не є компетенцією судді – робити це може прокурор (частина 5 статті 218 КПК). Також, за даними спецпрокуратури, існує заборона щодо передачі підслідних НАБУ справ іншому правоохоронному органу (частина 5 статті 36 КПК).

«У цьому кримінальному провадженні 01.12.2020 [року] повідомлено про підозру колишньому народному депутату України …, що є винятковою підслідністю Національного антикорупційного бюро України», – зауважують у САП.

У Спеціальній антикорупційній прокуратурі додають, що судовий контроль у справах НАБУ здійснює Вищий антикорупційний суд, а не Печерський райсуд Києва. Відтак, САП має намір оскаржити рішення судді Вовка в апеляції.

Зазначимо, що рішення про передачу справи щодо Татарова Державному бюро розслідувань Сергій Вовк ухвалив учора вранці, 14 грудня. Суддя задовольнив позов адвоката одного з підозрюваних у цьому кримінальному провадженні. Захисник заявляв про порушення підслідності й про те, що НАБУ не може розслідувати це кримінальне провадження.

Вовк погодився з доводами адвоката й вирішив «зобов’язати Генерального прокурора вирішити спір про підслідність у кримінальному провадженні … та доручити здійснення досудового розслідування у ньому іншому органу досудового розслідування».

Раніше суддя Печерського суду Києва Сергій Вовк уже ухвалював неоднозначні й сумнівні рішення. Приміром, він зобов’язав скасувати підозру, яку оголосили його колезі, голові Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка.

comments powered by HyperComments