У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який перезапускає повноцінну роботу НАЗК

Вівторок, 8 грудня 2020, 11:02
Законопроект має № 4470 і його мета – відновити роботу Національного агентства запобігання корупції в повному обсязі
У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який перезапускає повноцінну роботу НАЗК

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, що відновлює повноцінну роботу НАЗК, про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроект №4470 про внесення змін до закону «Про запобігання корупції», який відновлює повноцінну роботу Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), повідомляє сайт парламенту.

Як зазначено в пояснювальній записці до документа, зміни до законодавства передбачають забезпечити повноцінне функціонування НАЗК, наділяють його необхідними повноваженнями і правами. Законопроект також визначає порядок реагування НАЗК на виявлення порушень закону, ознак корупційних і пов'язаних із корупцією правопорушень, а також встановлює деякі особливості такого реагування у разі здійснення відповідних дій суддями або суддями Конституційного Суду.

Законопроект передбачає відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

comments powered by HyperComments