Офіс Президента пікетували із вимогою відставки Татарова, проте він не хоче йти і каже, що працює проти нав’язування Україні зовнішнього керівництва

Субота, 5 грудня 2020, 11:46
Скандальний заступник керівника Офісу Президента Олег Татаров прокоментував пікети із вимогою своєї відставки
Офіс Президента пікетували із вимогою відставки Татарова, проте він не хоче йти і каже, що працює проти нав’язування Україні зовнішнього керівництва

Учора в Києві під Офісом Президента пройшла акція із закликом відставки заступника керівника ОП Олега Татарова. Цю акцію в своєму «Фейсбуку» прокоментував сам Олег Татаров

«До тих пір, поки я працюю у владі, я продовжуватиму на всіх рівнях просувати політику зменшення впливу структур і організацій, які намагаються організувати в нашій країні зовнішнє управління», – написав Татаров. За словами Татарова, його позиція незмінна – тільки українські інтереси.

«Моя позиція незмінна – тільки українські інтереси і формування виключно Національної і незалежної правоохоронної політики, без чиїхось підказок і зовнішніх вказівок», – зазначає Татаров і каже, що не боїться «ні сфальсифікованих кримінальних справ, ні пікетів, ні вимог».

Проте інші керівники Офісу Президента намагаються зробити все, щоб установа дистанціювалася від висловлювань Татарова. Наприклад, радник Андрія Єрмака Михайло Подоляк заявив, що Татаров у своїх висловлюваннях про спроби зовнішнього управління Україною говорив не про відносини з Міжнародним валютним фондом (МВФ) або Світовим банком.

«Офіційно хочемо всіх запевнити в тому, що пан Татаров під терміном «зовнішні вказівки» мав на увазі не економічні відносини за лінією МВФ або Світового банку, а тільки рольові ігри наших навколополітичних «бізнесменів», які і оплачують подібні компроматні кампанії, часто користуючись власною монополією на ЗМІ і залишаючись в тіні», – заявив Михайло Подоляк в коментарі «Інтерфакс-Україна» сьогодні, 5 грудня.

За словами Михайла Подоляка, в Украхни зараз чудові стратегічні відносини із західними партерами, які дають змогу країні впевнено почуватися в конкурентному глобальному світі.

«Для нас ці відносини вкрай важливі, про що неодноразово публічно наголошував президент Володимир Зеленський», – сказав він.

Михайло Подоляк каже, що протягом останніх днів Олег Татаров «перебуває під серйозним і системним психологічним тиском».

«Причини цього зрозумілі. Подібний тиск, зокрема, і прямі агресивні пікети і мітинги під стінами Офісу президента, спровокували дещо заплутані та двозначні заяви з боку Олега Юрійовича», – пояснив він.

comments powered by HyperComments