Зеленський закликав земляків із Кривого Рогу прийти на вибори і обрати мера, якого «місто давно заслуговує»

П'ятниця, 4 грудня 2020, 11:41
У першому турі виборів міського голови Кривого Рогу, який відбувся 25 жовтня, найбільше голосів отримав Юрій Вілкул, але він відмовився від подальшої участі в виборах через стан здоров’я
Зеленський закликав земляків із Кривого Рогу прийти на вибори і обрати мера, якого «місто давно заслуговує»

Президент України Володимир Зеленський закликає мешканців Кривого Рогу активно голосувати 6 грудня у другому турі виборів мера міста та обрати гідного міського голову. Про це пише «Інтерфакс-Україна».

«Цієї неділі, 6 грудня, відбудеться другий тур виборів міського голови. 6 грудня ви вибиратимете людину, якій на наступні п'ять років довірите долю нашого міста. Я дуже прошу вас поставитися до цього вибору відповідально, не лінуватися, йти на дільниці і, нарешті, вибрати мера, якого давно заслуговує Кривий Ріг», – сказав Президент у відеозверненні, яке розміщено на його сторінці в соцмережі «Фейсбук».

За словами Зеленського, Кривому Рогу необхідний мер, якій «любить місто від Інгульця до Даманського, який дбатиме про кожного з його 126 км, побудує місто, яке буде на повні груди дихати чистим повітрям». Глава держави закликав криворіжців зробити на виборах 6 грудня рекордну явку в Україні. "Нехай це буде символічна для нашого міста цифра – 95», - сказав він.

Президент наголосив, що не може агітувати за когось із кандидатів, але це і не потрібно. "Ви - розумні люди, самі все знаєте», – зазначив він.

Зазначимо, що повторне голосування на виборах міського голови Кривого Рогу на Дніпропетровщині відбудеться 6 грудня. За посаду міського голови Кривого Рога змагатимуться кандидат від «Слуги Народу» Дмитро Шевчик, який працює керівником ПрАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» та кандидат від «Опозиційної платформи – За життя», радник міського голови Кривого Рогу Костянтин Павлов.

У першому турі виборів найбільшу кількість голосів виборців Кривого Рогу отримав чинний міський голова Юрій Вілкул – за нього проголосувало 80655 виборців, Дмитро Шевчик отримав другий результат – 45213 голосів, а Костянтин Павлов – третій – у нього 15941 голос. 17 листопада 2020 року Юрій Вілкул подав до Криворізького міського тервиборчкому заяву про відмову від участі у повторному голосуванні. Таке рішення він пояснив станом здоров’я.

comments powered by HyperComments