Міністр інфраструктури Криклій хоче щоб транспорт працював і під час локдауну, але не виключає певних обмежень

Вівторок, 1 грудня 2020, 15:53
Владислав Криклій посилається на досвід зарубіжних країн, які не зупиняли роботу громадського транспорту навіть під час жорсткого карантину.

Міністерство інфраструктури України в разі запровадження локдауну в країні наполягатиме на роботі транспорту, заявив глава відомства Владислав Криклій, проте він не виключив запровадження низки додаткових обмежень, пов’язаних із карантином.

«Я особисто буду наполягати на тому, щоб транспорт залишався робочим. На сьогодні не планується будь-яких обмежень у русі транспорту: міські, внутрішньообласні, міжміські перевезення та залізниця будуть працювати. Внутрішні перельоти скасовувати не будуть. Що стосується міжнародного авіасполучення, то слід брати до уваги ситуацію в іншій країні», – написав у вівторок Криклій на своїй сторінці у «Facebook». Міністр посилається на те, що навіть у тих країнах, де запроваджували певні обмеження щодо функціонування різних галузей, транспорт продовжував працювати, «оскільки це артерія насамперед для економіки, для підтримки ділової активності».

В той же час, Владислав Криклій не виключає запровадження обмежень у роботі транспорту, зокрема щодо кількості пасажирів у салоні, але заперечує можливість зупинки пасажирського сполучення всередині країни. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Обмеження обговорюватися можуть, але принципово весь транспорт працюватиме – внутрішньо обласний, міжміський, міський і всі інші види транспорту», – запевнив Міністр інфраструктури Владислав Криклій на сьогоднішньому брифінгу в Києві.

Він також підтвердив, що в Кабміні тривають консультації щодо конкретних дат локдауну.

«Але що стосується роботи громадського транспорту, залізничного, авіатранспорту – його робота зупинятися не буде... Я не скажу, чи буде повний локдаун, наразі тривають консультації. Але транспорт зупинятися не буде. Я буду на цьому як міністр інфраструктури наполягати»,а – наголосив Криклій.

Він також зазначив, що в містах виникали проблеми з обмеженням роботи транспорту під час першого локдауну.

«Тому позиція моя і моїх колег, зокрема, щоб транспорт працював», – наголосив міністр інфраструктури.

Зазначимо, що сьогодні у Львові поліція перевіряла кількість пасажирів у громадському транспорті. З огляду на те, що коронавірус найтягше переносять літні люди, доцільно на час локдауну запровадити обмеження на користування громадським транспортом саме для цієї категорії пасажирів, оскільки поїздки дня них не є обов’язковими.

comments powered by HyperComments