У Львові поліція знову взялася до перевірок громадського транспорту

Вівторок, 1 грудня 2020, 15:20
Правоохоронці перевіряють, чи перевізники і пасажири дотримуються карантинних обмежень
У Львові поліція знову взялася до перевірок громадського транспорту

У Львові знову поліція проводить перевірку дотримання пасажирами та перевізниками карантинних обмежень і протиепідемічних рекомендацій. Про перевірку поліцейськими громадського транспорту повідомив у спільноті «Варта 1» дописувач Рома Ховалко.

«Поліція зупиняє маршрутки за перевищення кількості людей у громадському транспорті. Просто немає слів», – написав Роман.

Зазначимо, що чинними карантинними обмеженнями передбачено, що у громадському транспорті може одночасно перебувати стільки пасажирів, скільки є місць для сидіння у салоні транспортного засобу. Проте, наявної у Львові кількості транспорту недостатньо для виконання цієї умови. Хоча у Львівській мерії запевняють, що транспорт і далі працює у спецрежимі, жодних обмежень, які зменшували хоча б пасажиропотік у «години пік» міська влада не запровадила – із літа пенсіонери та інші пільговики знову отримали право безкоштовного проїзду, отож складають значну частку пасажирів.

Враховуючи те, що коронавірусна хвороба найбільш важко перебігає в осіб літнього віку, а у громадському транспорті існує загроза інфікування коронавірусом, доцільно було б зі сторони міської влади ввести певні обмеження на перевезення громадським транспортом пенсіонерів за віком.

comments powered by HyperComments