У разі впровадження в Україні локдауну, кошти на підтримку підприємців будуть виділені із «коронавірусного» фонду

П'ятниця, 27 листопада 2020, 14:25
Про це заявила заступниця керівника Офісу президента України Юлія Ковалів.
У разі впровадження в Україні локдауну, кошти на підтримку підприємців будуть виділені із «коронавірусного» фонду

Якщо в Україні буде введено локдаун (суворий карантин), то кошти на підтримку підтримки бізнесу, будуть виділятися із «коронавірусного» фонду –це передбачає законопроект Президента України Володимира Зеленського, про це повідомила заступниця керівника Офісу президента України Юлія Ковалів, пише «Інтерфакс-Україна».

«Президент вніс до парламенту пакет законопроектів, який стосується підтримки бізнесу у випадку, якщо буде запровадженл локдаун. Обсяг цієї підтримки до кінця року, який планується надати і ФОПам, і працівникам ФОПів, і безпосередньо самим підприємствам, сягає від 12 до 15 млрд грн.», – заявила Ковалів. Вона зазначила, що Верховна Рада має проголосувати за ініціативу Зеленського якнайшвидше, щоб уряд міг надати допомогу підприємцям до кінця поточного року.

«Буду звертатися до депутатів, щоб разом обговорити, аби проголосувати цей законопроект, і з «ковідного» фонду встигнути до кінця року видати цей пакет підтримки тому бізнесу, який постраждає у разі впровадження локдауну», – розповіла Ковалів.

Вона також зазначила, що планується продовжити та розширити програму кредитування «5-7-9%», започатковану для підтримки малого та середнього бізнесу навесні 2020 року. Ковалів уточнила, що в рамках програми вже було видано позики на суму 13,5 млрд грн.

Зазначимо, Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроект про соціальну підтримку застрахованих осіб і суб'єктів господарювання на період дії обмежувальних протиепідемічних заходів, упроваджених з метою запобігання поширенню в Україні гострої респіраторної хвороби COVID-19. Згідно з документом, наймані працівники з середньою зарплатою за третій квартал 2020 року до 30 тис. грн на місяць, а також особи-підприємці (ФОП), зареєстровані не менше ніж три місяці тому, які втратили дохід унаслідок локдауну, зможуть отримати одноразову допомогу обсягом 8 тис. грн.

Окрім цього, Президент запропонував відстрочити до 29 грудня 2021 року погашення податкового боргу до 6,8 тис. грн. для фізичних осіб, зокрема самозайнятих. У документі також міститься ініціатива про списання пені та штрафів у разі самостійної оплати платником податків за основним платежем упродовж шести місяців після набуття законом чинності. Законопроект також пропонує підвищити поріг обсягу податкового боргу для застосування заходів із його стягнення до 3,06 тис. грн і звільнити платників податків єдиного податку від його сплати за грудень 2020 року і січень – травень 2021 року.

comments powered by HyperComments