Україна ризикує залишитися без бюджету (ІНФОГРАФІКА)

Четвер, 26 листопада 2020, 11:41
Державний бюджет 2021 будуть сильно різати через вимоги МВФ.
Україна ризикує залишитися без бюджету (ІНФОГРАФІКА)

В Офісі президента почали заново збирати голоси, оскільки попередні домовленості вже не діють, а відтак буде багато незадоволених груп впливу в Раді, повідомляє телеграм-канал Резидент, посилючись на джерела в ОП. Україні відмовили в заморожуванні боргів у зв'язку з пандемією (як це зробили з іншими найбіднішими країнами світу), але пообіцяли дати наступний транш кредиту.

Джерело в ОП розповіло, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль свідомо тягне ситуацію з прийняттям бюджету на 2021 рік. Ідея дуже проста: змусити депутатів прийняти ті драфти, що запропонує Кабмін, без серйозних змін і торгів. Основний «гудзик» буде полягати в тому, що країна залишиться без бюджету. Таким чином олігарх Рінат Ахметов через свого ставленика Шмигаля хоче пролобіювати потрібні йому статті витрат.

Тим часом, Державна казначейська служба з 20 листопада зупинила фінансування всіх державних витрат, крім захищених. Без фінансування ризикують залишитися навіть деякі медичні програми, які в умовах пандемії коронавируса повинні бути пріоритетними для держави.
 

Нагадаэмо, в ОП готові до відставки Кабміну, вичікують зручний момент.

comments powered by HyperComments