Прем'єрський кейс: Кабмін готують до комплексного «знесення»

Середа, 25 листопада 2020, 18:36
Аннушка вже розлила олію: до гучної відставки нинішнього Кабінету міністрів України все готово, в Офісі президента визначаються з датою.
Прем'єрський кейс: Кабмін готують до комплексного «знесення»

Прем'єрський кейс знову набуває актуальності у комплексних торгах. Якщо на початку жовтня Офіс президента його поставили на «паузу», то зараз в кулуарах йдуть торги, повідомляє телеграм-канал Легітимний, посилаючись на інсайдерські джерела в ОП. «Зносити» Кабмін у найближчі дні не будуть, дочекавшись моменту, коли треба буде «повісити» відповідальність за «трагедію» – епідемію коронавируса.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повністю «ручний» для ОП і президента, проте це категорично не подобається олігарху Рінату Ахметову, який послабив «хватку» над Шмигалем і тепер має не абсолютний контроль над цим «активом».

Уже в жовтні в ОП знали, що буде збільшення кількості хворих і реально «закриття країни на ключ» необхідно було запровадити саме в жовтні. Але політично цього ніхто робити не хотів, тому що це «вбивало» залишки рейтингу СН.

Політологи прогнозують такий розвиток подій: коли ситуація вийде з-під контролю, коли будуть переповнені лікарні, коли буде катастрофічне число щодня померлих від коронавируса, тоді Кабмін «знесуть», зробивши Шмигаля і решту мінстрів «козлами відпущення». Аби увесь негатив ввібрав у себе саме Кабмін.

«Шмигаль повернув «золоті» зарплати іноземним спостерігачам в 300-800 тисяч гривень, Шмигаль скасував підвищення зарплати вчителям, Шмигаль підписав вказівку підняти тарифи на 30%,
Шмигаль почав розпродаж державних активів за копійки в «спиртовій галузі», Шмигаль і Буславець «банкрутували» Енергоатом, перемикаючи всі замовлення на енергетичні активи Ахметова, щоб олігарх отримував надприбутки, а держкомпанія збитки. Останньою крапкою буде: Шмигаль і його міністри провалять коронавірусній кейс, що стане приводом відправити його на повітря, аби збити негатив у масах», – аргументують політологи.

comments powered by HyperComments