Володимир Бобошко: Сухополов’янський хамелеон, що не знає як прикрутити гайку

П'ятниця, 23 жовтня 2020, 10:37
Місцеві вибори на Прилуччині підняли з дна політичного болота доволі екзотичних персонажів, яких навряд чи можна було чекати серед кандидатів.
Володимир Бобошко: Сухополов’янський хамелеон, що не знає як прикрутити гайку

Володимир Бобошко

Наприклад, у Сухополов’янськїй ОТГ на голову йде така одіозна фігура, як Володимир Бобошко - начальник відділу ведення Держреєстру виборців апарату Прилуцької РДА, колишній (до 2006 року) голова Прилуцької райради. 

Крім того, чиновник встиг попрацювати першим заступником та заступником з економічних питань голови РДА. Втім Сухополова, де він має будинок та дві земельні ділянки, власно нічого з його походів у районну владу не отримала. Як кажуть земляки: «бо недолугий».

Згідно до декларації у НАЗК за 2019 рік, Бобошко, до речі, володіє ще двома більш солідними ділянками - у с. Яреськи на Полтавщині, звідки він родом - площею 22.5 га, та у селі Городня Ічнянського району на Чернігівщині – 52.3 га.

За оцінкою тих, хто знає Володимира Михайловича, окрім здачи зруйнованого колгоспного майна та землі в оренду (за документами ЦВК він живе з ренти ТОВ «Агрофірма ім. Довженка»), сам він «нічого робити не вміє, навіть керувати власним автомобілем» — його возить дружина. В селі про таких кажуть: «не знає навіть, як гайку прикрутити». 

Його дружина Любов Бобошко працює у відділі освіти Прилуцької райдержадміністрації  втім також є власником майна ТОВ «Агрокім», яке здає в оренду. У свою чергу син Євген працює у Нафтогазовидобувному управлінні "Чернігівнафтогаз" (ПАТ "Укрнафта")

З політичної точки зору, Бобошко — типовий перебіжчик: починав за часів Кучми з партії «За ЕдУ», потім були «Наша Україна» Ющенка, «Партія Регіонів» Януковича і навіть «Сильна Україна» Тігипка. Працюючи в РДА за часів Януковича, між тим саме він відповідав у 2014 році за постачання тітушок з Прилук на Антимайдан. 

На місцевих виборах 2015 року Володимир Михайлович вже балотувався до Прилуцької районної ради вже від «Солідарності» Порошенка. Втім на початку 2020 року він вже депутат Сухополов’янської ОТГ від «Нашого краю»

Показово, що у 2015 році цей хамелеон вибори селищного голови з тріском програв. Після чого його в черговий раз підібрав власник ТОВ «ВКП Прилуки-Агропереробка», Артем Рожко, що колись симпатизував Аграрній партії. Бобошко, до речі, працював у Рожка і раніше - перед тим, як восени 2013 року стати першим заступником голови Прилуцької райдерждержадміністрації

Справа у тому, що Рожко бачив свого сина головою Прилуцької міської ОТГ, тож налаштовував Бобошко у 2019 році просувати ідею приєднання до неї навколишніх сел - замість входження до Сухополов’янської громади. напевно, саме тому той і розповідав байки на селищних зборах, буцімто, «коли він їде на маршрутці до Прилук, одна половина автобусу каже, що хочу до Прилук, а інша налаштована на об’єднання з Сухополовою». Втім назвати хоч одне прізвище з тих, хто «хоче до Прилук» Бобошко так і не зміг.

Турбуватися селянам є про що - ось лише декілька прикладів його беспорадного господарювання та ігнорування інтересів не зовсім рідної для нього Сухополовянської громади (Володимир Михайлович народився на Полтавщині).

1. У власності селищної ради Сухополова був Санаторій «Берізка» з унікальною концентрованою мінеральною водою: із 10 л води з джерела виходило до 100 л питної. За радянських часів ця свердловина була шостою в Союзі по мінеразізації. Так ось, будучи головою райради, пан Бобошко разом з депутатами благополучно збагрив цю перлину Сухополов‘янської громади Прилуцькій міській раді.

2. На посаді голови райради Володимир Бобошко також дозволив міській раді Прилук розмістити цвинтар на території Сухополов‘янської селищної ради - впритул до села Білещина. Завтра люди подавши заяви на отримання ділянок під забудови, отримають відмову, бо поруч - цвинтар.

3. Свого часу на посаді заступника голови РДА Бобошко аж ніяк не допоміг сухополовцям щодо будівництва котельної, нагальна потреба в якій була, і звернення щодо якої йому неодноразово надходили. Котельну згодом все ж таки побудували, проте ніякої заслуги Володимира Михайловича в тому немає.

4. Коли десь у 2017-18 роках Сухополов’янська селищна рада перевела району на отримання шкіл та медичних закладів близько 370 тис грн, то райрада витратила їх не на освіту та медицину, а роздала своїм депутатам на округи. Зокрема, Бобошко зробив з тих грошей забор, замість того, щоб підтримати школу чи амбулаторію. Але ж на ті гроші селищна радо могла би 10 заборів відремонтувати, втім район просив їх на освіту та медицину! 

Зараз цього горе-господарника підтримує лише купка колишніх колгоспників, яких він безбожно обкрадав, коли керував господарством. Проте, враховуючи те, як протеже нардепа Приходько і «Нашого Краю» на повторних виборах по депутатьским округам в ОТГ, не соромлячись, роздавали людям по 300 грн за голос, можна лише припустити, як вони можуть «допомогати» Бобошко очолити громаду. Нацполіція у таких випадках, на жаль, лише розводить руками.

comments powered by HyperComments