В Україні учора зафіксували майже 5400 нових випадків COVID-19, антилідер – Харківщина

Четвер, 8 жовтня 2020, 15:17
Епіцентр коронавірусної епідемії в Україні змістився із західного регіону на схід і південь
В Україні учора зафіксували майже 5400 нових випадків COVID-19, антилідер – Харківщина

Як повідомив сьогодні під час традиційного брифінгу Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, протягом доби 7 жовтня 2020 року в Україні було виявлено 5397 нових випадків захворювання на  COVID-19, було госпіталізовано 900 осіб, одужало від коронавірусної хвороби 2263 українця, померло від неї, нажаль, 90 пацієнтів.

Антилідером за розповсюдженням коронавірусу SARS-COV-2 серед мешканців за даними 7 жовтня 2020 року, є Харківська область – тут виявили 576 нових випадків COVID-19, в тому числі 425 випадків у місті Харкові. На другому місці – столиця України – 414 випадків, далі йде Одещина – 367 випадків, Сумщина – 312 і Січеславщина – 306 випадків. На Львівщині, для прикладу, виявлено 227 нових випадків COVID-19. Це означає, що епіцентр епідемії COVID-19 в Україні, який протягом літа перебував у західному регіоні України перемістився у східні та південні області України.

За словами Степанова, станом на 8 жовтня 2020 року в Україні на стаціонарному лікуванні із приводу COVID-19 перебуває уже понад 20 тисяч пацієнтів. Кожного дня кількість стаціонарних пацієнтів із COVID-19 збільшується. В той же час, чисельність реаніматологів,  інфекціоністів та узагалі лікарів у медичних закладах є обмеженою, отож якщо населення України і далі не буде дотримуватися протиепідемічних заходів, у країні може настати колапс медичної системи. Медики уже виснажені, але продовжують рятувати життя пацієнтів.

Степанов нагадав, що найбільш дієвий метод призупинити епідемію – це запровадження жорсткого карантину. Проте Україна зараз немає можливості піти таким шляхом, який обрав, наприклад, Ізраїль, та ввести повний локдаун на 14 днів. Економіка має й надалі працювати, а люди – ходити на роботу і отримувати зарплати. Отож, у Міністерстві охорони здоров’я у черговий раз наголошують – потрібно дотримуватися протиепідемічних правил: користуватися масками та антисептиками, тримати соціальну дистанцію та мінімізувати кількість контактів із іншими людьми. Ці правила розроблені із однією метою – знизити кількість людей, які інфікуються коронавірусом. Світ наразі не вигадав іншого способу зупинити хворобу.

comments powered by HyperComments