У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, що таке зелена, жовта, помаранчева та червона зона під час адаптивного каратину

Четвер, 23 липня 2020, 13:57
У регіонах, що потраплять у «червону зону» знову зупинятимуть громадський транспорт, закриватимуть ТРЦ та заборонятимуть відвідування закладів освіти

Вчора, 22 липня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв рішення про продовження адаптивного карантину до 31 серпня 2020 року. Причина такого рішення – уникнення досягнення піків захворюваності на COVID-19 і перевантаження системи охорони здоров’я.

У Міністерстві охорони здоров’я зауважують, що Уряд України прийняв новий документ, щодо запровадження карантинних обмежень. Він, зокрема, передбачає поділ регіонів України на чотири зони: «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону». Критерії для розподілу регіонів на ці зони залишатимуться незмінними, тобто це: завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19; середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19; показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19.

Відповідно до Постанови, регіоном зі значним поширенням COVID-19 вважається такий, у якому наявна хоча б одна з таких ознак: завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50%; середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА становить менше ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить більш як 11%; показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить більш як 10%.

Щодо карантинних обмежень, то у будь-якому випадку зберігається тотальний масковий режим – у громадських будівлях і транспорті всі мають перебувати у масках чи респіраторах.

У регіонах «зеленої зони» дозволяється проведення масових заходів за умови – не більше 1 людини на 5 кв. метрів, робота кінотеатрів за умови заповнення 50% місць, перевезення пасажирів у громадському транспорті, але тільки у межах місць для сидіння.

У регіонах «жовтої зони» забороняється відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, окрім тих, які надають послуги кризово.

У регіонах «помаранчевої зони» забороняється: діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази і т.п.), окрім готелів, діяльність розважальних закладів і ресторанів у нічний час; планові госпіталізації у лікарнях; діяльність спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; прийом нових змін у дитячі табори. Вводяться обмеження для масових заходів – 1 людина на 20 кв. метрів і не більше 100 осіб.

У регіонах «червоної зони» забороняється робота громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.
 

comments powered by HyperComments