Із 1 вересня школи в Україні таки відкриють – у Міністерстві охорони здоров’я готують відповідні правила

Середа, 15 липня 2020, 13:32
Про це сьогодні під час традиційного брифінгу розповів Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов
Із 1 вересня школи в Україні таки відкриють – у Міністерстві охорони здоров’я готують відповідні правила

У Міністерстві охорони здоров’я України розробляють правила, за якими діти із 1 вересня будуть навчатися у школах. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив міністр Максим Степанов.

За словами Степанова, обов’язковим буде вимірювання темпататури тіла для всіх працівників навчального закладу та усіх школярів. Працівників і школярів із температурою понад 37,2 градусів Цельсія не допускатимуть до роботи та навчання, про виявлені випадки повідомлятимуть медикам.

«Коли батьки приводять дітей у школу, вони повинні користуватися масками, заходячи в школу. Також буде обов’язковою наявність антисептиків у школі, і під наглядом учителів діти повинні ними користуватися. Це загальні речі, які обов’язково увійдуть до правил», – заявив Максим Степанов.

За словами Міністра охорони здоров’я повний список правил, які регламентуватимуть роботу шкіл під час коронавірусної епідемії буде розроблено уже наступного тижня та подано на затвердження.

Раніше чиновники різних рівнів заявляли про те, що через коронавірусну епідемію навчання дітей у школах 1 вересня може не відновитися – зайняття і далі будуть проводитися в онлайн-режимі. В той же час, в.о. Міністра освіти України Сергій Шкарлет говорив про можливість комбінованого навчання, коли під час стабільної епідемічної ситуації діти все ж ходитимуть до школи, а в разі погіршення ситуації навчання переходитиме в он-лайн режим.

Зауважимо, що тиждень тому головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю ВВС заявляв про те, що діти в Україні 1 вересня все ж таки підуть до школи, але можливо доведеться обмежувати одночасне перебування дітей в класах.

«Підуть. Але як – це вже питання, яке ми проговорюємо з новим в.о. міністра освіти. Є декілька варіантів. Можливо, доведеться обмежувати одночасне перебування дітей в класах. Розглядаємо варіанти, що, наприклад, математика буде в класі, а історія буде дистанційно проводитись»,а – заявляв Ляшко. За його словами також можливий варіант розведення дітей по змінах.

«Думаю, що ці моделі ми напрацюємо. Спрогнозувати епідситуацію на вересень майже неможливо. Готуємось і до найгірших сценаріїв, до дистанційної освіти, до проміжних варіантів і до повністю повернення дітей до школи», – повідомив головний санітарний лікар.

comments powered by HyperComments