Премії самопроголошеного керівництва ОНМедУ в рази вищі за премії топ-чиновників

Вівторок, 10 березня 2020, 18:10
Про фантастично високі премії й заробітні плати як для адміністрації університету, навіть національного, повідомила прессекретар Одеського національного медичного університету Ярослава Вітко.
Премії самопроголошеного керівництва ОНМедУ в рази вищі за премії топ-чиновників

На своїй сторінці у Фейсбук вона оприлюднила цифри, які в якості премій, окладів та надбавок за останній квартал минулого року та за грудень 2019 року отримали люди, які в грудні 2018 року рейдерським чином захопили управління в Одеському мед університеті.

«Анатолій Сон, який увесь рік займався залякуванням співробітників університетських клінік, в останній місяць минулого року отримав 174 тисячі гривень. Його колеги в нелегкій праці Валерія Марічереда отримала 150 тисяч грн., Ірина Шмакова, що підписувала скандальні недійсні дипломи випускникам, заробила 195 тисяч, а Руслан Вастьянов отримав 157 тисяч грн.. Та більше всіх відзначилася муза й автор всіх економічних оборудок, голова економічного відділу Наталія Кадебська, якій дісталося аж 289 тисяч грн.. – зазначає Ярослава Вітко. - …Так, всім відома чи то голова юридичного відділу, чи то начальник відділу кадрів (ці ролі вона постійно змінювала/чергувала) Ганна Пучкова. Вона за останній квартал 2019 року отримала всього лиш 421 тисячу грн. (із них премії близько 370 тисяч грн.). Костянтин Талалаєв виявився дещо більш скромним й отримав майже 198 тисяч за останній квартал включно з преміями й матеріальною допомогою. Олені Холодковій (вона ж Аппельханс) нарахували 194 тисячі грн., а новоспечений помічник ректора, він же в.о. проректора із економічно-господарської частини Олексій Жалдак, якого ще рік тому в університеті ніхто й не знав, отримав із державних коштів всього лиш 296 тисяч грн..»

Ці цифри є вищими за премії топ-чиновників, які не так давно опинилися в центрі скандалу Прессекретар вишу зазначає, що можливими такі виплати стали після підписання кошторису самопроголошеному «керівництву». Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України затвердило кошторис ОНМедУ за підписом неуповаженої на те Валерії Марічереди, що в свою чергу це призвело до фактичного нецільового використання коштів.

comments powered by HyperComments