Перші порушення на виборах в Сухополов’янскої ОТГ: агітація в день виборів і «підпільний» кол-центр

Неділя, 22 грудня 2019, 19:12
Мешканцям двох населених пунктів, які входять до складу Сухополов’янскої ОТГ, на домашні телефони поступають дзвінки з агітацією за одного з кандидатів, а саме - голову Прилуцької райради Василя Малика.
Перші порушення на виборах в Сухополов’янскої ОТГ: агітація в день виборів і «підпільний» кол-центр

Як повідомив юрист штабу іншого кандидата на виборах голови ОТГ Дениса Росовського, такі дзвінки зареєстровані від жителів двох сіл – Переволочна та Нетяжино, проте є інформація, що телефонували також і мешканцям інших сіл громади. Даний факт зафіксований і заяву про це передані правоохоронним органам з метою встановити джерело дзвінка.

Як повідомив сам Росовський, ранок дня виборів почався для нього із дзвінків на його мобільний телефон з невідомих номерів. Ті, хто телефонував, спочатку цікавилися, чи не продає він квартиру, потім - машину, потім - знову квартиру etc.

«Після того, як я заблокував кілька номерів, з яких надходили дзвінки, вони продовжилися з інших номерів. Довелося встановити на телефон програму, яка блокує дзвінки з невідомого номера», - сказав він.

На думку юристів Росовського, це було зроблено для того, щоб паралізувати комунікацію їх кандидата зі своїми представниками на виборчих дільницях в день виборів. Вони також очікують, що основні порушення відбуватимуться безпосередньо перед закінченням голосування, а також на етапі підрахунку голосів.

Характерно, що номери, з яких дзвонили фейкові покупці квартири чи машини Росовського, дуже схожі на ті самі мобільні номери, з яких йшли дзвінки з агітацією кандидата Василя Малика. Логічною вважається думка, що дзвінки здійснює один і той же кол-центр.

Нагадаємо, на виборах, які проходять 22 грудня, на посаду голови Сухополов’янскої ОТГ претендує 31 кандидат, з них, на думку експертів, основних конкурентів - 4, фаворитів - 2: голова районної держадміністрації Денис Росовський та голова Прилуцької райради Василь Малик. 

comments powered by HyperComments