Вищий цинізм: сільські та селищні голови Сухополов’янскої ОТГ спростували інформацію про свою підтримку Малика

П'ятниця, 20 грудня 2019, 22:42
Передвиборча кампанія з виборів голови та депутатів Сухополов’янської ОТГ (Прилуцький район, Чернигівська область) супроводжувалась скандалами, нечесним піаром, залякуванням опонентів, підкупом виборців тощо.
Вищий цинізм: сільські та селищні голови Сухополов’янскої ОТГ спростували інформацію про свою підтримку Малика

На виборах, які пройдуть 22 грудня, на пост голови ОТГ претендує 31 кандидат, з них, на думку експертів, основних конкурентів 4, фаворитів 2: голова районної держадміністрації Денис Росовський та голова Прилуцької райради Василь Малик. 

При цьому один з лідерів передвиборчої гонки Василь Малик під час виборчої кампанії вдавався до брудних технологій. Про це йдеться в об’єднаній заяві сільських голів яку підписали більше півтора десятка голів сільрад, що входять до складу Сухополов’янської об’єднаної територіальної громади. Сільські голови сьогодні звернулися з нею на сесії до депутатів Прилуцької райради.

За їх словами, Василь Малик без дозволу сільських голів використовував їх світлини у передвиборчих агітаційних листівках, маніпулював громадською думкою та навмисно спотворював факти, приписуючи собі неіснуючі заслуги.

«5 грудня у газеті «Прилуччина» голова райради розповідає про якусь «Дорожню карту майбутньої громади», коментує підписання планів соціально-економічного розвитку. Це вищий цинізм, бо у створенні Сухополов’янської громади голова районної ради абсолютно ніякої активності не проявляв. А в час, коли віршувалися найскладніші соціальні питання, подорожував собі Європою і вів звідти фоторепортажі у соціальних мережах та потім ділився враженнями на сторінках районної газети», - йдеться у звернені.

Також Малик нахабно спекулював темою приєднання сіл, які входять до складу новоствореної ОТГ до міста.

«Позавчора вночі увесь район засіяли двійником газети «Град Прилуки», де брудом облито опонента Василя Малика – Дениса Росовського. Фальшивогазетники використали також ім’я міського голови Ольги Попенко, яка нібито підтримує Дениса Росовського і він приєднає сала до міста. Мабуть, не треба навіть говорити, що міський голова ніяких заяв з цього приводу не робила. В редакції «Граду» нічого не знають про вихід газети-двійника, у друкарні, де зазначено що нібито друкувалася ця газетьонка, теж про неї не чули. І це вже наше запитання до правоохоронних органів.

На жаль, для нинішньої виборчої кампанії, як це не прикро, характерні бруд, брехня, нечесний піар і підкуп виборців. Прикро, що робить це людина, яка знаходиться при владі», - написали вони.

Також голови сільрад повідомляють, що на них здійснюється тиск та залякування зі сторони прибічників Малика, «молодиків спортивної статури з короткими зачісками».

«Ми говоримо сьогодні: ганьба такому кандидату. Шановні депутати, донесіть цю інформацію до своїх виборців. Ми не можемо допустити, щоб відверта брехня і гроші перемогли справедливість і порядність», - йдеться у зверненні .

Незважаючи на досить жорстку заяву сільських голів, остання в цьому році сесія Прилуцької райради закінчилася на мажорній ноті.

Як написав на свої сторінці в соцмережі Facebook шеф-редактор «Справжньої Варти» Ростислав Касьяненко, на перших виборах в ОТГ, які пройдуть 22 лютого по всій країні у 86 новостворених громадах «лютий зашквар і Сталінград» буде саме тут - у Сухополов’янській ОТГ: «все в «кращих (з найгірших) традиціях».

«Голова Прилуцької РДА, за яким стоять 16-19 сільських голів, бореться з головою райради від «Солідарності», за яким стоять мер Прилук, отаман Прилуцького козацького полку і нардепи, які підігнали цій команді тлумачних технологів (тут кажуть, що вони з Донбасу, але вони можуть бути звідки завгодно - завтра дізнаюся). Все в «кращих (з найгірших) традиціях»: фейковий випуски однієї районної газети, викуп 100% роздрібного тиражу іншої, що опублікувала заяву сільських голів, суд з газетою, залякування авторитетних представників громад, висунення технічних кандидатів (27 з 31) на пост голови і аналогічно - кандидатами в депутати (118 претендентів на 26 мандатів, по ряду округів - 8 осіб на місце)», - написав він.

comments powered by HyperComments