«Фактор свободи»: До Дня захисника України в Харкові відкриється виставка

Четвер, 10 жовтня 2019, 16:55
Український інститут національної пам’яті за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та спільно з Харківським історичним музеєм імені Миколи Сумцова до Дня захисника України презентує виставку присвячу відомим постатям української історії Івану Мазепі, Симону Петлюрі та Степану Бандері.
«Фактор свободи»: До Дня захисника України в Харкові відкриється виставка

Виставка, у цікавій формі сторінок соціальної мережі, розповідає про життєвий шлях і політичний вибір діячів, іменами яких в різні часи ворожа пропаганда таврувала всіх, хто прагнув волі і незалежності Україні. Цілі покоління їхніх послідовників називали мазепинцями, петлюрівцями, бандерівцями.

Виставка розповідає про виклики напередодні активної фази боротьби Мазепи, Петлюри і Бандери, про їхні відповіді на ці виклики, команди однодумців, які разом відстоювали нашу свободу. Біографії цих постатей різні, але їх усіх єднає ідея свободи, яку вони прагнули здобути для свого народу. Вони стали для імперії тим неврахованим фактором свободи, який зруйнував її сценарій. Сьогодні цим фактором є українська армія. У виставці також представлено те, як сучасна армія вшановує традиції минулих подвигів.

Урочисте відкриття виставки відбудеться 11 жовтня о 12.00 у фойє кінотеатру «Боммер» (вул. Полтавський шлях, 6) і буде експонуватися до 31 жовтня 2019 року.

 

 

comments powered by HyperComments